Adıyaman'daki terör operasyonu

Kömür beldesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda ölü ele geçirilen teröristlere yardım ve yataklık ettiği iddiasıyla 2 kişi gözaltına alındı- Ölü ele geçirilen teröristlerin "fotokapana" yakalanmaları üzerine bölgede operasyon başlatıldığı ortaya
Adıyaman'daki terör operasyonu

ADIYAMAN (AA) - Adıyaman'da terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda ölü ele geçirilen teröristlere yardım ve yataklık ettiği iddiasıyla 2 kişi gözaltına alındı.

Kömür beldesinde, İçişleri Bakanlığının Aranan Teröristler Listesi'nde gri kategoride yer alan ve örgütün sözde bölge sorumlusu olan "Zülfikar" kod adlı Yusuf Tunç ile tutuklu HDP Gerger İlçe Başkanı Mahmut Özdemir'in oğlu "Sorej Semsur" kod adlı Murat Özdemir'in ölü ele geçirildiği operasyon sürüyor.

Yürütülen soruşturma kapsamında bölücü terör örgütü mensuplarına yardım ve yataklık yaptığı değerlendirilen M.A. (40) ile H.A. (43) gözaltına alındı.

Şüpheliler, ifadeleri alınmak üzere İl Jandarma Komutanlığına götürüldü.

Öte yandan, ölü ele geçirilen teröristlerin "fotokapana" yakalanmaları üzerine, bölgede operasyon başlatıldığı öğrenildi.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, dün akşam Kömür beldesi ile Kaş köyü arasındaki bölgede teröristlerle sıcak temas sağlamış, çıkan çatışmada 2 terörist ölü ele geçirilmişti.

Öldürülen teröristlerin, İçişleri Bakanlığının Aranan Teröristler Listesi'nde gri kategoride yer alan ve örgütün sözde bölge sorumlusu olan "Zülfikar" kod adlı Yusuf Tunç ile tutuklu HDP Gerger İlçe Başkanı Mahmut Özdemir'in oğlu "Sorej Semsur" kod adlı Murat Özdemir olduğu belirlenmişti.

Beldede 14 Ağustos'ta, terör örgütü PKK tarafından bir mermer ocağında bulunan 13 iş makinesi ateşe verilmiş, ihbar üzerine olay yerine giden askeri aracın geçişi esnasında ise yola döşenen EYP patlatılmış, olayda 2 asker yaralanmıştı.

Merkeze bağlı Dağkuyucak köyü yakınlarında, 16 Ağustos'ta, yine terör örgütü PKK tarafından yapılan hain saldırıda 1 asker yola döşenen EYP'nin patlatılması sonucu, 3 asker de dost ateşiyle şehit olmuş, 6 asker ise yaralanmıştı.

Ölü ele geçirilen teröristlerin, bu eylemlerin failleri olduğu tespit edilmişti.

Kaynak: