Adli yıl açılışındaki 'kahkaha' fotoğrafının sırrı

1 Eylül'de gerçekleşen adli yıl açılış töreninde fotoğraflanan anın aktörlerinin ne konuştuğu ve neden güldüğü belli oldu.
Adli yıl açılışındaki 'kahkaha' fotoğrafının sırrı

Büyük tartışmalarla Cumhurbaşkanlığı Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen adli yıl açılışında bir fotoğraf güne damga vurmuştu. O fotoğrafta yer alan isimlerin ne konuştuğu ve neden güldüğü ise belli oldu.

Abdulkadir Selvi yaşananları köşesinde kaleme aldı. İşte o yazı:

"Adli yıl açılışında Başbakan’ın, esprili tutumunu yansıtan bir kare vardı.Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Binali yıldırım ve MHP Lideri Bahçeli’nin tebessüm ettiği fotoğraf karesini kastediyorum. Hürriyet’in daha geniş kadrajlı olarak kullandığı karede Yargıtay Başkanı İsmail Hakkı Cirit, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan ile TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya yer alıyor. 
 
Diyaloğu aynen aktarıyorum.Başbakan Binali Yıldırım, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan’a dönerek, “Sayın Başkan, darbeler muvaffak olunca kurucu iktidar, yetkisini kullanıp yeni anayasa yapıyor. Biz darbeyi önlediğimize göre kendiliğinden kurucu iktidar yetkimiz oluşmuyor mu?” diyor.

kahkaha.jpg

O sırada kahkahalar atılıyor.
 
Ahmet İyimaya: “Sayın Başbakanım mantıkla kurucu iktidar yetkisi üretmeyelim.”
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Önceden okullarda mantık dersi okutulurdu, ne kadar iyiydi.”

Ahmet İyimaya: “Kaldı ki, kurulu iktidarların her zaman kurucu iktidar yetkisi vardır. Tanklarla gelenlerin kurucu iktidar yetkisi var da parmakla gelenlerin kurucu iktidar yetkisi olmaz mı?”
 
Zühtü Arslan: “Tam anayasa yapılacak zaman.”

Ahmet İyimaya: “Sayın Başbakanım, anayasa yapmanın anahtarı sizin elinizde. Muhalefet liderlerini ikna edin, millet buna hazır.”