Adliye karıştı, polis grubu dağıtmak için havaya ateş etti

Bursa’da cinayet davası öncesinde 2 grup arasında kavga çıktı. Önce adliye koridorlarında başlayan kavga ardından dışarıda da devam etti. Polis ise, grubu ayırmak için havaya ateş etti.
Adliye karıştı, polis grubu dağıtmak için havaya ateş etti

Edinilen bilgiye göre, 30 Temmuz Perşembe 2015 yılında alacak-verecek meselesi yüzünden çıkan olayda 26 yaşındaki Muhittin Ekin bir silahtan çıkan kurşunla kafasından yaralanarak hayatını kaybetti. Olayın ardından soruşturmayı derinleştiren Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri T.M.’yi olay yerinde gözaltına aldı. R.Y. ile E.Y., olaydan bir gün sonra merkez Yıldırım ilçesi Yavuzselim Mahallesi’nde, S.K. ise, 2 gün sonra merkez Nilüfer ilçesi Görükle yerleşkesinde gözaltına alındı. Emniyetteki ifadelerinin ardından gözaltına alınan R.Y., E.Y., T.M. ve S.K. çıkarıldıkları adli mercilerce tutuklandı.

Polis havaya ateş etti
Bursa 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ‘adam öldürmek’ suçundan 4 şüpheli hakkında dava açıldı. Bugünkü dava öncesinde mahkeme salonunda bekleyen tarafların yakınları birbirine girdi. Polisin araya girmesiyle taraflar dışarıya çıkartıldı. Burada da kavganın devam etmesi üzerine polis 4 el havaya ateş etti. Çevik kuvvet daha sonra tarafları yatıştırdı. 1’i bayan 3 kişi darp edilirken, adliye polisi olayla alakalı 4 kişiyi ifadelerini almak üzere Çarşı Polis Merkezine gönderdi.