Adliye personeline yönelik FETÖ soruşturması: 16 tutuklama

Soruşturma kapsamında, gözaltına alınan ve tutuklanma talebiyle hakimliğe sevk edilen 21 kişiden 16'sı tutuklanırken, 5'i adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı
Adliye personeline yönelik FETÖ soruşturması: 16 tutuklama

İSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında, gözaltına alınan ve tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edilen İstanbul ve Gaziosmanpaşa adliyelerinde görev yapan 21 kişiden 16'sı tutuklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Gökalp Kökçü tarafından, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından İstanbul'daki adliyelerde görevli personele yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında, İstanbul ve Gaziosmanpaşa adliyelerinde görev yapan ve tutuklanma talebiyle sevk edilen 21 kişinin hakimlik sorguları sona erdi.

Nöbetçi Sulh Ceza hakimliği, şüphelilerden 16'sının ''FETÖ örgütüne üye olmak'' suçundan tutuklanmasına karar verdi. Hakimlik, 5 kişiyi ise adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakılmasına hükmetti. Serbest bırakılan kişiler hakkında adli kontrol şartları kapsamında yurt dışına çıkış yasağı getirildi.

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından, İstanbul'daki adliyelerde görevli personele yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında, daha önce de 91 kişi tutuklanmıştı.

Kaynak: