Adliyeye sevk edilen 47 kişiden 9’u tutuklandı

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde FETÖ/PDY soruşturması kapsamında yapılan operasyonda gözaltına alınan 47 kişiden 9'u tutuklandı.
Adliyeye sevk edilen 47 kişiden 9’u tutuklandı

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde FETÖ/PDY soruşturması kapsamında yapılan operasyonda gözaltına alınan 47 kişiden 9'u tutuklandı. Şüphelilerin 24'ü denetimli serbestlik kapsamında, diğer şüpheliler ise savcılık sorgularının ardından serbest bırakıldı.

Fetullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Tekirdağ ve Çorlu Emniyet Müdürlükleri ekiplerince Çorlu Adliyesi'ne yapılan baskında gözaltına alınan ve emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 47 kişiden 9'u tutuklanarak cezaevine gönderilirken 24 kişi de denetimli serbest bırakıldı. Adli mercilere sevk edilen 14 kişi de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Mahkemece tutuklanan R.S, B.K, D.Ö. ve M.A.'nın adliye imamları olduğu iddia edildi. Gözaltına alınan şüphelilerden çoğunun, Çorlu Adliyesi imamı olduğu ileri sürülen bu kişilerin kendilerinden himmet adı altında para topladığını ve toplantılar organize ettiğini öne sürdüğü öğrenildi.

Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma çerçevesinde, polis ekiplerince Çorlu Adliyesi, Çorlu A 3 Tipi Ceza İnfaz Kurumu, Çorlu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, Çorlu İcra Müdürlüğü ve Çorlu Seçim Müdürlüğüne düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 47 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından Çorlu Adliyesi'ne sevk edilmişti.

Adliyeye sevk edilen 47 kişiden 9’u tutuklandı

Adliyeye sevk edilen 47 kişiden 9’u tutuklandı

Kaynak: