ADM, Küresel Çikolata İşinin Satıldığını Açıkladı

Şirketin devam eden portföy yönetim sürecindeki en son işlem gelirleri iyileştirecek
ADM, Küresel Çikolata İşinin Satıldığını Açıkladı

Archer Daniels Midland Company (NYSE:ADM) bugün, küresel çikolata işini olağan bir işletme sermayesi ayarlamasına tabi olarak 440 milyon USD karşılığında Cargill'e satmak için bir anlaşma yapıldığını açıkladı. Anlaşmanın 2015'in birinci yarısında kapatılması bekleniyor ve idari onaya ve diğer olağan koşullara tâbi bulunuyor.

ADM Başkanı ve CEO'su Patricia A. Woertz, “sürmekte olan portföy yönetimi sürecimizin bir parçası olarak, işimizin bu bölümünün gelirlerini güçlendirmek için bazı seçenekleri inceledik” diye açıklama yapmıştır. “Çikolata işinin satılması ADM'nin gelirlerinin iyileşmesini ve sermayemizi daha yüksek gelirli yatırımlar için yeniden düzenleyebilmemize olanak sağlayacaktır.”

Hazleton, Pennsylvania; Milwaukee, Wisconsin; Georgetown, Ontario; Liverpool, İngiltere; Manage, Belçika ve Mannheim, Almanya'da bulunan çikolata üretim işletmeleri satış kapsamında bulunuyor. Satış ile birlikte yaklaşık 700 personel Cargill'e geçecek.

ADM, kapanış sırasında, Hazleton, Pennsylvania'da bulunan kakao işleme işletmelerini sona erdirecek. Bunun sonucunda o mevkide bulunan 90 kadar görev ortadan kalkacak. ADM, bundan etkilenen personele kıdem tazminatı paketleri ve yeniden işe yerleştirme yardımı teklif ediyor.

ADM kakao işinin 1.560 personeli bu satış işleminden sonra tüm dünyadaki müşterilere ADM'nin tanınmış deZaan® kakao bileşenlerini şirketin Mississauga, Ontario; Koog aan de Zaan ve Wormer, Hollanda; Mannheim, Almanya; Ilhéus, Brezilya; Abidjan, Fildişi Kıyısı; Kumasi, Gana ve Singapur'daki kakao işletmelerinden temin etmeyi sürdürecek.

İleriye Dönük Beyanlar

Yukarıdaki beyanların bazıları ileriye dönük beyanlar oluşturmaktadır. ADM’nin SEC'e sunduğu dosyalar bu gibi beyanlar ve riskler hakkında ayrıntılı bilgi içermekte olup bu basın açıklaması ile birlikte incelenmelidir. Geçerli yasa altında izin verilen ölçüde, ADM ileriye dönük hiçbir beyanı güncelleme sorumluluğu kabul etmemektedir.