Adnan Menderes Demokrasi Müzesi seneye açılacak

Aydın'da merhum başbakan Adnan Menderes'in anıları ve siyasi mücadelesinin yaşatılacağı Demokrasi Müzesi'nin 2016 yılı içinde açılması planlanıyor.
Adnan Menderes Demokrasi Müzesi seneye açılacak

Aydın'da 2016 yılı içinde açılması planlanan Adnan Menderes Demokrasi Müzesi'nde merhum başbakanın anıları ve siyasi mücadelesi yaşatılacak.

Aydın Kültür ve Turizm Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, taşınan Aydın Arkeoloji Müzesi'nin eski binasında kurulacak "Adnan Menderes Demokrasi Müzesi" 4 bölümden oluşacak.

Müzede, Menderes'in yaşamıyla ilgili belge, fotoğraf ve eşyalar "ailesi ve siyasete atılması", "1950 seçimleri ve iktidar yılları", "1960 Yassıada duruşmaları" ve "idam ve sonrası" temalı bölümlerde sergilenecek.

Müzeye katkı sağlayacak kurumlar belirlendi

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü ve Aydın Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkililerinin yanı sıra, Adnan Menderes, Pamukkale, Süleyman Demirel, Celal Bayar, Kırıkkale ve Siirt Üniversitelerinden akademisyenlerin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, müzenin kurulması aşamasında derleme çalışması yapılacak ve belge istenecek kurumlar tespit edildi. 

Anadolu Ajansı (AA), TRT Arşiv Dairesi Başkanlığı, Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü, Milli Kütüphane, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Kütüphanesi, Başbakanlık Cumhuriyet Arşivi, Kültür ve Turizm Bakanlığı 2. TBMM Cumhuriyet Müzesi, Genel Kurmay Başkanlığı Askeri Tarih ve Stratejik Etüt (ATASE) Daire Başkanlığı Arşivi ile Celal Bayar Müzesinden dokuman istenecek.