Adrasan'daki orman yangını

Adrasan'daki orman yangını

Kumluca Kaymakamı Polat Kara, Olimpos'taki orman yangınının tamamen kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarının başlatıldığını söyledi.

Kara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Adrasan Mahallesi'nde başlayan ve Olimpos Antik Kenti'ne doğru ilerleyen yangının tamamen kontrol altına alındığını kaydetti.

Bölgede başlatılan soğutma çalışmalarının sürdüğünü anlatan Kara, yangınların tamamen kontrol alınmasıyla birlikte bölgede hasar tespit çalışmalarına başlanıldığını ve AFAD ve Tarım İl Müdürlüğü ekiplerinin zarar tespit için bölgede bulunduklarını belirtti.

Antalya'nın Kumluca ilçesine bağlı Adrasan Mahallesi'nde çıkan orman yangını nedeniyle Olimpos mevkisindeki bazı evler zarar gördü.

Bölgedeki yangın nedeniyle dün evlerini terk eden bazı vatandaşlar, yangının yayılma riskinin ortadan kaldırılmasının ardından kontrol için evlerine geri döndü.

Evlerinin yandığını gören vatandaşların büyük üzüntü yaşadıkları gözlendi.

- "Evimiz tamamen yandı"

Bölge sakinlerinden Beytul Üras, AA muhabirine yaptığı açıklamada, alevlerin bir anda etrafı sardığını söyledi.

Evden hiçbir eşyayı alamadan jandarma tarafından bölgeden çıkartıldıklarını ifade eden Üras, "Bugün geri geldiğimizde evimizin tamamen yandığını ve hayvanlarımızın telef olduğunu gördük. Can kaybımız çok şükür yok ama ciddi anlamda maddi kaybımız var." diye konuştu.