Alper Doğan

Alper Doğan

Adrenalin mi desem, Testosteron mu ?

Adrenalin mi desem, Testosteron mu ?

Bugün de “özeleştiri” yapalım Usta…..

Burası Türkiye, yok öyle tekdüze-vasat-normal bir hayat !

Sevgili Maliye Bakanımız Naci Ağbal sakin, sessiz, dengeli, şov yapmayan, ciddi, işinin ehli bir Bürokrattır.

Beş-On yıldır da bu işlerin içerisinde yoğrulmuş tecrübeli bir Maliyecidir, Ekonomisttir, Yöneticidir ki yıllarca Müsteşarlık ve 2 senedir de Bakanlık yapıyor yani bu işleri en iyi bilen İdarecilerimizden biri konumundadır.

E tamam okey de, Sayın Bakan öyle bir hareket çekti ve öyle bir gündeme oturdu ki, Ülkenin bıngıldağı oynadı !

Neredeyse Kuzey Irak/Barzani Referandumunu, Amerika’nın Pkk/Pyd Organizasyonunu, Almanya seçimlerini, Faşistlerin yükselişini, Sn. Cumhurbaşkanımızın birkaç gün önce Trump’la ve dün akşam da Putin’le görüşmelerini, Savaş Tamtamlarının kulağımızın dibinde bilmem kaçyüz desibel bangır-bangır vuruntularını, Fırat Kalkanından sonra Dicle Kalkanı Operasyonunu, Kerkük ve Musul’u, Lozan ve Ankara Anlaşmasına dayalı haklarımızı konuşurken bu şimdi oldu mu Sayın ve de Sevgili Maliye Bakanımız Naci Ağbal ? 

Varsın olsun, bir Tedbir Paketimiz daha olsun sorun yok, 130 maddeden oluşan 28 veya 37 Milyar TL’lik bir Tedbir Paketimiz olsun tamam……

Bankaların Kurumlar Vergisi de artsın, MTV’de artsın, Savunma Sanayimiz için ilave kaynak da oluşturulsun sorun yok, hoşumuza gitmese de bunlar elzemdir, gereklidir inanıyoruz-biliyoruz-destekliyoruz……

Kamuda tasarruflar yapılsın “harika” Taşıt Kiralamaları azaltılsın “süper” Bankaların vergisi “artsın” ki zaten müthiş para kazanıyorlar ve fakat vatandaşa Kart ücreti, Kkdf, Bsmv vs. vb. maskelerle bunu kaskallamayacaklarsa evet, buna da okey hepsi olsun, Şans oyunları, Piyango ıvır-zıvır bunlara da sonsuz destek veriyoruz.

Bunlar için sorun yok, ülkenin “gereksiz de olsalar” Sol lobuyla düşünen kitlesi dışında herkes mutabık olur zaten ama şu Meyve Suyu ÖTV’siyle başlayıp, Emlak Vergisiyle cuş’a gelen ve 40 derece santigrat MTV’yle orgazmik patlamalar yaşanmasının sebebi hikmeti ne ola ki şimdi ?

Yahu Bayram değil, Seyran da değil e şimdi biz niye öpülüyoruz ?

Evet arada bir Savaş-Seferberlik-Teyakkuz moduna geçtiğimiz oluyor ki varsın-olsun bu Milletin şanındandır, Önce Vatan evelAllah ama……

Ama yapmayın Sn. Bakan, bu nasıl iştir ki MTV eski adıyla Bandrol yani Motorlu Taşıtlar Vergisi tamtamına % 40 artıyor !

Ayda 500-1.000 TL taksitle otomobil alan Vatandaş bunu nasıl anlasın-algılasın ?

Vergi Reformu, Tedbir Paketleri, Esnafa Kolaylıklar, Savunma Harcamalarına Takviye, Güçlü Türkiye için, Ordumuz-Yurdumuz için, Askerimiz-Polisimiz için Malımız-Canımız-Evlad'ı İyalimiz feda olsun ama bu yapılan Zamlar doğru değil Efendiler !

Yerinde değil, mantıklı değil, gerekli değil, gerekliyse de oranları, zamanlaması, korelasyonu-dağılımı doğru değil !

Tedbir Paketi genel manada ok fakat özellikle şu MTV zammı, yeri geldiğinde bu Vatan için bir nefes sıhhatı bırakıp Tankların önüne yatan ama borcuyla-alacağıyla bazı geceler evine boynubükük dönen esnafımız-halkımız nezdinde Savunma harcamaları için bir destek anlayışından çok öte bir zan oluşturacaktır !

Oran ve Zamanlama hatalı olmuştur, ani olmuştur, dosta sıkıntı-düşmana koz vermiştir !

Bunu malum birileri Medyada-Aym’de kurcalamadan esnetmek-rahatlatmak gerekir !

Savunma Harcamalarımızın bu formatla dile getirilmesi de ayrıca nahoştur, ivedilik arzedecekse defacto birçok kaynak kullanıma açılabilir ki Fetö’den devralınan menkul-gayrımenkul tonla kaynağımız burada kullanılabilir vs. vs……..

Ez-Cümle Sn Bakanım, Esnafa ve Orta gelirliye şu zor zamanlarda fazla sıkıntı vermeyelim, konuyu getirip Vatanseverlik paranoyasıyla ucuzlatmaya çalışacak malum güruhların ellerine koz vermeyelim !

Saygılarımla arzederim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Alper Doğan Arşivi
SON YAZILAR