ADÜ, yüzde 99.74 doluluk oranıyla öğrencilerin tercihi oldu

ÖSYM verilerine göre, Adnan Menderes Üniversitesi'nin (ADÜ) lisans düzeyinde doluluk oranı yüzde 99.74 olarak gerçekleşti.
ADÜ, yüzde 99.74 doluluk oranıyla öğrencilerin tercihi oldu

ÖSYM verilerine göre, Adnan Menderes Üniversitesi'nin (ADÜ) lisans düzeyinde doluluk oranı yüzde 99.74 olarak gerçekleşti.

Bu yıl tarihinin en büyük öğrenci kabulünü gerçekleştiren Adnan Menderes Üniversitesi, 13 bin 813 öğrenciyi ADÜ ailesine dahil etmiş oldu. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da katıldığı yurt içi tanıtım fuarlarında öğrencilerden yoğun ilgi gören ADÜ, bugün elde ettiği başarının haklı gururunu yaşıyor. Özellikle son yıllarda farklı alanlarda talep gören yeni meslek dallarına yönelik bölümleri bünyesine kazandıran ADÜ, yeni bölüm ve programlar açmaya önümüzdeki akademik yıllarda da devam edecek.

ADÜ Tarihinde Yine Bir Rekor

ÖSYM'nin verilerine göre ülke genelinde en çok tercih edilen "8. Üniversite" olmanın haklı gururunu yaşayan Adnan Menderes Üniversitesi, 2016-2017 eğitim öğretim Yılında da yeni açılan 18 bölüme bin 488 öğrenci kabul etti. 48 bin öğrencisi bulunan ADÜ, bu yıl tarihinin en yüksek öğrenci kabulüyle yine bir rekora imza atacak. Bu yıl ADÜ ailesine 13 bin 813 öğrenci daha katılarak ADÜ'lü olacak.

Yeni Açılan 18 Bölüme 1.488 Öğrenci Kabul Edilecek

ADÜ, yeni açılan Eğitim Fakültesinin İlköğretim Matematik Öğretmenliği, İngilizce Öğretmenliği, Türkçe Öğretmenliği Bölümleri, Fen Edebiyat Fakültesinin Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü, Aydın İktisat Fakültesinin Ekonometri ve Maliye Bölümleri, Hemşirelik Fakültesinin Hemşirelik Bölümü, Sağlık Bilimleri Fakültesinin Beslenme ve Diyetetik, Çocuk Gelişimi ve Ebelik Lisans programlarının yanında Aydın Meslek Yüksekokulu'nun (AYMES) Moda Tasarım, Çine MYO'nun Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi, Gıda Teknolojisi ve Lojistik Bölümleri, Davutlar MYO'nun Aşçılık ve İkram Hizmetleri Bölümleri, Buharkent MYO'nun Alternatif Enerji Kaynakları ve Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Önlisans Programları öğrenci kabul edecek. Açılan bölümlerin tamamı yüzde 100 doluluk oranına ulaştı.

"Aydın'ın Değerlerin Farkındalığıyla, Sorumluluklarımızı Yerine Getiriyoruz"

Adnan Menderes Üniversitesi'nin, coğrafi konumu itibariyle birçok avantaja sahip olup bunları faydalı katma değere dönüştürecek potansiyeli olduğunu ifade eden ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, "Aydın'ın taşıdığı değerlerin farkındalığıyla, üzerimize düşen sorumlulukları büyük bir mutlulukla yerine getiriyoruz. Adnan Menderes Üniversitesinin artarak devam eden bir marka değeri var. Göreve geldiğimiz günden itibaren gerek fiziksel gerekse insani yatırımları atlamadan ve büyük bir özenle gerçekleştirdik. Bu yıl ADÜ Ailesine katılacak olan öğrencilere şimdiden Adnan Menderes Üniversitesi adına başarılar diliyorum" dedi.

ÖSYM verilerine göre bu yıl da geçtiğimiz yıllardaki gibi en önemli tercihler arasında yerini alan Adnan Menderes Üniversitesi, lisans düzeyinde tüm üniversitelerin ortalama doluluk oranı yüzde 93 iken yüzde 99.74 lisans doluluk oranıyla birçok üniversiteyi geride bırakarak göz kamaştırıyor. Yeni açılan bölümlerde ise doluluk oranı yine yüzde 100.

Lisans kontenjanları doluluk oranı yüzde 99.74 oldu

ADÜ'nün açtığı 6 bin 171 Lisans kontenjanından 6 bin 155'ine öğrenci yerleşirken sadece 16 kontenjan boş kaldı. Lisans yerleştirme oranı Yüzde 99.74 ile başı çekerken; önlisans için açılan 7 bin 642 kontenjana 7 bin 289 kişi yerleşti. Yüzde 95.38'lik doluluk oranıyla Türkiye'deki birçok üniversitenin önünde yer alan ADÜ, toplamdaki 13 bin 813 kontenjanın 13 bin 444'üne öğrenci kabul ederek toplamda yüzde 97.32 doluluk oranına ulaştı.

Toplamda 13 bin 813 bin kontenjandan sadece 369'u boş kaldı

ADÜ, lisans düzeyinde yüzde 99.74 doluluk oranı ile ortalamanın oldukça üzerinde büyük bir başarı yakaladı. Önümüzdeki günlerde yabancı uyruklu öğrenci, lisansüstü eğitim ve özel yetenek sınavları ile alınacak öğrencinin yanı sıra üniversitelerin boş kalan kontenjanlarına öğrenci kabulüne imkân sağlayacak olan 2016 Ek Tercih ve Yerleştirme sonuçlarının da açıklanması ile tüm bölüm ve programlarda yakalanan doluluk oranı başarısının yüzde 100'e ulaşacağı öngörülüyor.

ADÜ, yüzde 99.74 doluluk oranıyla öğrencilerin tercihi oldu

ADÜ, yüzde 99.74 doluluk oranıyla öğrencilerin tercihi oldu

Kaynak: