AESOB Başkanı Dere: “Birbirimizin derdini en iyi biz biliriz”

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, kurumlar, siyasiler ve sivil toplum kuruluşlarıyla koordineli bir şekilde istişarelerde...
AESOB Başkanı Dere: “Birbirimizin derdini en iyi biz biliriz”

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, kurumlar, siyasiler ve sivil toplum kuruluşlarıyla koordineli bir şekilde istişarelerde bulunarak çalıştıklarını belirterek, "Biz esnafın derdiyle dertlenmek, mutluluklarını paylaşmak için buradayız. Ben koltuktan güç almaya değil bu koltuğa güç vermeye geldim" dedi.

AESOB Başkanı Adlıhan Dere, Sivil Düşünce Derneği'nin konuğu oldu. Sivil Düşünce Derneği Başkanı Hidayet Gültekin, "Adlıhan Başkanımız ile birlikte esnafın çehresi de değişmiş, esnafın Ankara'daki sesi daha gürleşmiştir. Başkan sorunların çözümü için çalınmadık kapı bırakmamıştır. Bugüne kadar çoğu siyasi Antalya ziyaretlerinde Birliğe ya uğrar ya uğramazlardı ancak bugün görüyoruz ki artık tüm siyasiler önce Birliği, önce esnafı ziyaret etmeye başlamıştır" dedi.

Dere: "Koltuğa Güç Vermeye Geldik"

AESOB Birliği Başkanı Adlıhan Dere ise, kurumlar, siyasiler ve sivil toplum kuruluşlarıyla koordineli bir şekilde istişarelerde bulunarak çalıştıklarını söyledi. Dere, "Biz esnafın derdiyle dertlenmek, mutluluklarını paylaşmak için buradayız. Belki iddialı olacak ama ben koltuktan güç almaya değil bu koltuğa güç vermeye geldim" diye konuştu. Zaman zaman eleştirilere maruz kaldığını vurgulayan Dere, çalışmalarının koltuk çıkarı adı altında baltalanmaya çalışıldığını hatırlatarak, "Bizler bakanlarımıza esnaflarımızın sorunlarını bakanlarımıza aktarmak için havaalanına gidiyoruz. Bizi Ankara'da veya çeşitli kurumlarda bulunduğumuza yönelik eleştiriyorlar. O eleştirenlere sesleniyorum, gidin bir araştırın bakalım, havaalanında hangi bakanı karşılayıp hangi dosyayı sunmuşum, hangi esnafımızın sorununu Ankara'ya taşımışım. Bizler zaten koltukları bırakıp buralara geldik, bizler esnafımızın sesini daha gür dile getirmek, isteklerimizi kapı kapı dolaşarak gerekirse her türlü siyasiye günün her saati arayarak çözmek için buralara geldik. Makam ve mevki kaygımız olsaydı, yaptığınız eleştirilerin kaynağı olsaydı zaten 75 oda ve 75 bin esnafın başkanı olarak, değil bu makamda oturmak sokağa bile çıkamazdık. Allah tüm esnafımızdan, dostlarımızdan razı olsun ki bir gün bakan ile görüşürken başka bir gün esnafımızın kahvaltı sofrasına dahil olabiliyoruz. Çünkü biz biriz, beraberiz ve birbirimizin derdini en iyi biz biliriz" dedi.

"Burada, Dimdik Ayaktayız"

Başkanlık makamına geldiğinden beri ülkenin ve esnafın zor günler geçirdiğinin altını çizen Adlıhan Dere, "Göreve geldiğimizden beri ülkemiz büyük badireler atlattı. Rus uçağının düşürülmesi, PKK'nın hain saldırıları, bir taraftan dış mihrakların sinsi planları ve sonuç elde edemeyince de 15 Temmuz hain darbe girişimiyle ülkemiz ve milletimizin geleceği karartılmak istendi. Ancak başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere milletimiz bu sinsi senaryolara asla geçit vermedi. 15 Temmuz'u hep beraber yaşadık, esnaf arkadaşlarımızla gerek meydanlarda nöbet tuttuk gerekse kepenklerimizi açık tutarak "Biz Buradayız, Dimdik Ayaktayız" mesajı verdik" şeklinde konuştu.

Gerek Ankara'da gerekse Antalya'da Valilik, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve diğer tüm kurumlarla koordineli bir şekilde çalışabilmenin getirdiği kolaylıklara değinen Başkan Dere, Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ortaklığında düzenlenen Esnaf Çalıştayı ve AESOB'da ilçe belediye başkanları, parti başkanları, kaymakamlar ve Antalya protokolünü 1 yıl boyunca düzenli olarak ağırladıkları "Oda Başkanları Buluşmaları" etkinliklerini örnek vererek bir ve birlik olmanın geleceğin inşasında ne kadar önemli olduğunun altını çizdi. Sivil Düşünce Derneği üyelerinin soru ve katkılarıyla devam edilen toplantıda AESOB Başkanı Dere'ye, Dernek adına Yönetim Kurulu Başkanı Hidayet Gültekin ve Başkan Vekili Dilaver Tanık teşekkürler plaketi takdim etti.

AESOB Başkanı Dere: “Birbirimizin derdini en iyi biz biliriz”

AESOB Başkanı Dere: “Birbirimizin derdini en iyi biz biliriz”

AESOB Başkanı Dere: “Birbirimizin derdini en iyi biz biliriz”

İHA