Afrin şehidi Özalkan'ın adı bilgi evinde yaşayacak

TSK'nın Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda düşen düşen Piyade Astsubay Üstçavuş Özalkan'ın adının verildiği bilgi evi, Eyüpsultan'da açıldı
Afrin şehidi Özalkan'ın adı bilgi evinde yaşayacak

İSTANBUL (AA) - Eyüpsultan Belediyesi, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit düşen Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan'ın adının verildiği bilgi evini düzenlenen törenle hizmete açtı.
Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Başkan Remzi Aydın, AK Parti Eyüpsultan İlçe Başkanı Süleyman Aykaç ve MHP Eyüpsultan İlçe Başkan Yardımcısı Abdullah Yazıcı'nın da katıldığı tören, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Aydın, Ramili çocukların zeki, çalışkan olduğunu ve yüreklerinin vatan sevgisiyle çarptığını belirtti.

Bilgi evine Şehit Musa Özalkan'ın adını verdiklerini belirten Aydın, ''Şehidimiz kendi adına bir eğitim yuvası oluşturulmasını arzu etmişti. Rami Bilgi Evi şehidimiz Musa Özalkan'ın vasiyeti neticesi onun ismini vererek açtığımız bir bilgi evi oldu. Bir anlamda onun vasiyetini yerine getirmiş oluyoruz. Ey şehidimiz gözün arkada kalmasın, yeni Musa Özalkanlar buradan yetişiyor, yeni pırıl pırıl, güzel insanlar buradan yetişiyor.'' ifadelerini kullandı.

- Mehmetçiklere destek için mektup yazdılar

Konuşmanın ardından Simurg Şehit Musa Özalkan Rami Bilgi Evi öğrencilerinden Yunus Elbir sahneye gelerek, Mehmetçiklere yazdığı mektubu Aydın'a teslim etti.

Elbir, ''Vatanımızı, milletimizi düşmanlarımızdan koruduğunuz için size çok teşekkür ederiz. Hakkınızı ödeyemeyiz. Biz de büyüdüğümüzde birer asker olup hakkınızı vereceğiz. Allah yardımcınız olsun. Ya Allah Bismillah Allahu Ekber.'' ifadelerinin yer aldığını mektubunu okudu.

Terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonlarda görev alan Mehmetçiklere destek için diğer öğrenciler de yazdıkları mektupları Aydın'a teslim etti.

Törende asker üniforması giymiş iki öğrenci daha Mehmetçiklere gönderilmek üzere yazdıkları mektupları okudu.

Öğrenciler mektuplarında Mehmetçiklere şu satırlarla seslendiler:

''Sevgili Mehmetçiklerim, merhaba anlı şanlı Türk askeri. İçimdeki hayranlığı sana anlatmak istiyorum. Emin ol ki buradaki herkes kapı gibi arkanda duruyor. Belki çok küçüğüz ama kalbimiz çok büyük. Biz de biliyoruz ki bizim insanlık için bin kez şehit olacak askerlerimiz var. Orada savaşmakla kalmayıp insanlara örnek oluyorsunuz. Askerlerimiz asla düşmandan korkmadınız. Çatışmaya girdiğinizde şehitliğe yürüdünüz. İşte bunun örneği Musa Özalkan. Vasiyet olarak okul yaptırılmasını istemişsin. Allah razı olsun sizin gibi askerler oldukça devletimizin, milletimezin bileği bükülmez. Size asla laf söylettirmeyiz, her zaman yanınızdayız. Allah yardımcınız olsun.''

Törenin ardından ise hep birlikte bilgi evi gezildi.

- Çocukların sosyal ve akademik gelişimlerine katkı sağlayacak

5-25 yaş arası yaygın eğitim programı Simurg'un Rami'de açılan ve 3 temel eğitim sınıfı ile 2 atölye sınıfının bulunduğu Şehit Musa Özalkan Bilgi Evi'nde, çocuklar sosyal ve akademik gelişimlerine katkı sağlayacak eğitimler görecek.

Öğrenciler, okulda gördükleri temel derslere yönelik eğitimlerin dışında; İngilizce dil atölyesi, drama atölyesi, değerler eğitimi gibi alanlarda da kendini geliştirme fırsatı bulacak.



Kaynak: