Afrin sokaklarındaki PYD/PKK vahşetine tepki

Suriye Kürt Ulusal Konseyi, terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD'nin, öldürülen ÖSO mensuplarının cesetlerini Afrin caddelerinde bir tırın arkasında teşhir etmesini kınadı.
Afrin sokaklarındaki PYD/PKK vahşetine tepki

Suriye Kürt Ulusal Konseyi, terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD'nin, öldürülen Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) mensuplarının cesetlerini Afrincaddelerinde bir tırın arkasında teşhir etmesini kınadı.

Suriye'deki 11 Kürt partinin bir araya gelmesiyle oluşturulan Suriye Kürt Ulusal Konseyi'nden yapılan yazılı açıklamada, "Dün Afrin kentinde YPG'ye ait bir tırın arkasında onlarca cesedin teşhir edilmesi, her yerde Kürt halkının vicdanını sarsmıştır." denildi.

Açıklamada, ÖSO mensuplarına ait cesetlerin caddelerde teşhir edilmesi "vahşi ve barbarca" olarak nitelendirilip, kınanırken şu ifadelere yer verildi:

"Halkımızın insani hoşgörü değerlerinden uzak hunharca işlenen suç, Kürtlere yönelik düşmanlığa teşvik mahiyetindedir. Kentlerin insanlarla dolu caddelerinde iğrenç ve korkunç bir şekilde cesetleri teşhir etme, en basit insanlık değerlerine aykırı olduğu gibi kent sakinleri olan sivilleri korkutarak, iktidara teslim olmalarını hedefleyen büyük bir suçtur."

Afrin kentindeki olayın, Kürtler ile diğer Suriyeli oluşumlar arasındaki çatlağı genişlettiği, bir arada yaşamayı ve bölge halkları arasındaki barışı zedelediği ifade edilen açıklamada, "Sonuç itibarıyla bu tür suçlar, katliam ve zulüm planlarını yapan rejimin istediği gibi Kürt-Arap fitnesinin ateşlenmesine sebep olur." ifadeleri kullanıldı.