Afrin'de gece nöbeti

Mehmetçik, PKK’lı teröristlerden temizlediği Afrin’de asayiş ve huzuru sağlamak için gece nöbetine başladı.
Afrin'de gece nöbeti

ürk Silahlı Kuvvetleri, teröristlerden temizlenen Afrin ilçe merkezinde yağma ve hırsızlık olaylarının yaşanmaması için güvenlik önlemlerini artırdı. Zeytin Dalı Harekâtı’nın başarısını gölgelemek isteyen çevrelerce karapropaganda faaliyetlerine konu olan taşkınlıklara hiçbir şekilde müsaade edilmiyor. Mehmetçikler halkın can ve mal güvenliğini sağlamak üzere sokaklarda 24 saat nöbet tutuyor. İlçede tank ve zırhlı müdahale araçlarıyla gece devriyesine de başlayan askerler Afrinlilerin yegane güvencesi olmuş durumda.

2-20180323090517.jpg

ONLAR BİZE EMANET

Devriye görevi öncesi komandolara hitap eden birliğin komutanı, “Arkadaşlar, Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında teröristlerden temizlenen Afrin halkının canları, malları, namusu bize emanettir. Bizler buraya onları korumak için geldik. Allah yâr ve yardımcınız olsun” diyor. Devriye görevindeki Mehmetçiklere halk, evlerinin balkonlarından sevgi gösterilerinde bulunuyor. Zırhlı araçlarla ve yaya yapılan devriye faaliyetlerinin yanısıra

Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO) bağlı kuvvetler de ilçe merkezinin çeşitli noktalarında kurdukları kontrol noktaları ile asayişi sağlıyor. İlçe girişlerinde oluşturulan kontrol noktalarında ise Afrin halkı dışındakilerin merkeze girmelerine izin verilmiyor.

4-332.jpg

Tansiyon düştü

Afrin halkının güvenliği için gece sokaklarda devriye gezen Mehmetçik, gündüz de gıda yardımında bulunup sağlık taraması yapıyor. Zırhlı araçlarla çevre köyleri gezen Mehmetçiğe bölge halkı sevgi gösterilerinde bulunuyor. Çocuklarla da yakından ilgilenen askerler, onlara çikolata ve lokum ikram ediyor. Askeri sağlık görevlileri mahallede sağlık taraması yaparken, ilaç dağıtılan ve şikayetlerine çözüm bulan halk, Mehmetçiğe minnettarlığını bildiriyor.

7-084.jpg

İşte ibadet yasağı!

Zeytin Dalı Harekâtı’nda ele geçirilen belgeler, PKK’nın işgali altında tuttuğu bölgelerde estirdiği terörü gözler önüne seriyor. Terör örgütü yıllardır kontrolünde tuttuğu Suriye’nin kasaba ve köylerinde yüzde 90’ı Müslüman olan halkın dini vecibelerini yerine getirmelerine yasak koydu. Örgüt, yayınladığı genelgelerle kontrol altında tuttuğu beldelerde cenaze namazı kılınmasını, cuma hutbesini ve hoparlörlerden Kuran-ı Kerim okunmasını yasakladı. Sözkonusu talimatı gösteren örgüt belgeleri, teröristlerin insanlık düşmanı olmasının yanında inanç düşmanlığını da gözler önüne serdi. Teröristlerin itlaf edilmesiyle rahat bir nefes alan Afrin halkı, Mehmetçik ve ÖSO’nun gelişinin ardından ibadetlerini özgürce yapmaya başladı.

6-108.jpg

Dünyada böyle ordu yok

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kilis ve Hatay’daki sınır birliklerinde denetimlerde bulundu. Zeytin Dalı Harekatı hakkında açıklamalarda bulunan Akar, teröristlerden temizlenen yerlerde, halkın evlerine dönmeye başladığını söyledi. Harekatta yaralanan 157 TSK personelinin, tedavilerinin ardından kendi istekleriyle muharebe sahasına döndüğünü belirten Akar, “Dünyanın hiçbir ordusunda bulunamayacak böylesine asil hasletlere sahip, şerefli ve temiz kalpli insanlarla görev yapmanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.