Ali Kaya

Ali Kaya

Afrinin 57. Günü Ve 57. Alay

Afrinin 57. Günü Ve 57. Alay

Bilindiği üzere Zeytin dalı Harekatı 20 Ocak tarihinde başladıktan 57 gün sonra Afrin şehir merkezi terör örgütü Pyd den kurtarılmıştır. Bu Zafer  Şanlı Ordumuzun sivil hassasiyetleri gözeterek yaptığı operasyonun Çanakkale Deniz zaferiyle aynı güne denk gelmesi ayrı bir anlam ve mana içermektedir. Öncelikle Yüce Allah’a  Mehmetçiğimize  zafer nasip ettiği  için ne kadar şükretsek azdır. Bu hafta ki yazımızı Afrin zaferinin  103 yıl önce Çanakkale Deniz zaferine ve harekatın başlamasından sonra 57. Gününe denk gelmesi üzerine yazacağız.

 Cumhuriyet  tarihinde Türk Ordusunda 57. Alayın olmadığını bilmeyenimiz yoktur. Çünkü 57. Alay subayından erine hepsi bu vatanı savunmak için şehit olmuş efsane bir Alaydır.  Subayından erine hepsi şehit olmuş  bu  alayın   anısına  Türk ordusunda 57. Alay bir daha  kurulmamıştır. Ayrıca  57. Alay dünya üzerinde en çok madalya sahibi olan Alay olduğundan  dünyanın en kahraman Alayı olarak nitelendirilmektedir.  Bundan 103 yıl önce Çanakkale de Efsaneleşen 57. Alay Conkbayırında  kendisinden kat kat güçlü bir ordu karşısında üç bin subay ve erinin yaklaşık üçte ikisini kaybetmiştir. Daha sonra birlik takviye edilen 57. Alay Galiçya cephesine gönderilmiş  ve Galiçya cephesinde de yine büyük kayıplar vermiştir. Tekrar eksiklikleri tamamlanarak Sina ve Filistin cephesine yollanmıştır. Bu cephelerde mevcudu 260 kişiye düşmüş ve kalan erler İngilizler tarafından esir alınmıştır. O tarihten beridir Ordumuzda 57. Alay bulunmamaktadır. Şahsi kanaatim  Afrin  zaferi Zeytin Dalı harekatının  57. Gününe  ve Çanakkale Deniz zaferi gününe denk gelmesi sebebiyle Şanlı Ordumuz da  bu kahraman Alayın  anısına binayen  kurulmayan  57. Alayın  tekrar kurulmasıdır. Dünyanın en kahraman Alayı olan 57. Alayın tekrar Ordumuz içinde kurularak sancağının verilmesi  benim acizane önerimdir .  Ancak bu Alay aynı özel kuvvetler gibi yetiştirilmeli ve özel donanımlarla güçlendirilmelidir. Mesela her vatansever Türk genci bu birliğe girmek için azami gayret  ve performans göstereceği bir yapıya sahip olması gerekir. Böylece  57. Alayın anısını yaşatmış oluruz.

Gelelim bizi bilen ve oyunlarını da ona göre kuran sözde müttefikimiz olan fakat Zeytin Dalı  Harekatı başladığı günden bu zamana kadar net olarak olmasa da içten içe karşı olan dış devletlerin açıklamalarına değinmek isterim.  Hala bir çok AB üyesi ülkeler Zeytin Dalı harekatından endişe duymaya devam etseler de  Ordumuz sivil hassasiyetlerine  titizlikle uyarak kendine hayran bırakan bir operasyon gerçekleştirmektedir. Afrin kuşatıldığında yabancı Ajanslar özellikle de İngiliz Reuters ve Fransız Afp haber ajansları Türk ordusunun hastane vurduğu yönünde ki yalan haberlerini TSK anında bunun  yalan haber olduğunu kısa bir sürede açıklamış ve  hastane görüntülerini  tarih ve saati ile paylaşarak  yalan haber olduğunu kanıtlamıştır. Hani derler ya yalancının mumu yatsıya kadar yanar bunların yalanı kuşluğa kadar sürmemektedir. Bir diğer yalan da BM den geldi halkın Afrin’i terk ettiği haberleri üzerine Şanlı Ordumuzun kurtardığı beldelere asıl sahiplerinin gelmesi ve Sivil ordumuz olan Afad ve Kızılay’ın yardımları en güzel cevap olarak tüm dünyaya servis edildi. İşte Medeniyet ve kendine gelmiş bir Milletin neler  yapabileceğini gösteren en güzel örnekler. Erzurum polis okulunun paylaştığı kareografi’de yaralı Anzak askerini kucağına almış bir Mehmetçiğin mirasını bu gün tarihsel ve kültürel olarak    torunları  yaşatmaktadır. En son BM Genel Sekreteri Sözcülüğünün Afrin’de yağmalama ve alt yapının zarar görmesi ve keyfi tutuklama iddiasını Afrin’den ayrılanlardan aldıklarını ve doğrulayamadıklarını belirterek  yine kendileri çürütmüştür. Bilakis gelin Afrin’e gerçeği görün. Bir diğer müttefikimiz Almanya Afrinde orantılı güçten bahseder olmuşlar Sayın Merkel bunlar gösterici değil terörist elinde pankart veya  döviz yok keleş var bomba var roketatar  var var da var. Ama sen anlamazsın çünkü bunlarla senin bağın var. Saygılarımla

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Kaya Arşivi
SON YAZILAR