Afyonkarahisar şehidini uğurluyor

Şırnak Cizre'de gerçekleştirilen bombalı saldırıda şehit olan polis memuru Mehmet Dama'nın naaşı memleketi Afyonkarahisar'a getirildi.
Afyonkarahisar şehidini uğurluyor

Şırnak Cizre'de gerçekleştirilen bombalı saldırıda şehit olan polis memuru Mehmet Dama'nın naaşı memleketi Afyonkarahisar'a getirildi. 25 Ağustos'ta şehit olan oğlu Uzman Çavuş Kerim Üye'yi toprağa veren şehit babası Süleyman Üye de cenaze törenine katılarak, kendisi ile aynı acıyı yaşayan şehit Dama'nın ailesini teselli etmeye çalıştı.

Şehit polis Mehmet Dama'nın Türk bayrağına sarılı tabutu 112 Acil Servis ambulansı ve kalabalık bir konvoy eşliğinde Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nden alınarak annesi Semiha Dama'nın Fatih Mahallesi, Filistin Caddesi'ndeki evine getirildi. Eşi Sümeyra Dama ambulansın içerisinde şehit eşinin tabutunun başından bir an bile olsun ayrılmazken, şehidin annesi ve yakınları ambulansın içerisine girerek tabuta sarılıp, uzun süre gözyaşı döktüler. Konvoy daha sonra ikinci bir defa helallik alınmak üzere şehidin kayınpederi Ali Tokmak'ın Gazi Mahallesi'ndeki evine hareket etti. Cenaze, şehit eşinin yakınları ve komşular tarafından karşılandı. Yakınları, şehit eşi Sümeyra Dama'yı teselli etmeye çalıştılar.

Şehidin naaşı daha sonra cenaze töreninin gerçekleştirileceği Gedik Ahmet Paşa (İmaret) Camii'ne getirildi. Cenaze, ambulanstan meslektaşları tarafından alınarak tören mangası tarafından katafalka taşındı. Şehit Dama öğlen namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlanacak.

Öte yandan, 25 Ağustos'ta şehit olan oğlu Uzman Çavuş Kerim Üye'yi toprağa veren Süleyman Üye de cenaze törenine katılarak, kendisi ile aynı acıyı yaşayan Dama ailesini teselli etmeye çalıştı.

Afyonkarahisar şehidini uğurluyor

Afyonkarahisar şehidini uğurluyor

Afyonkarahisar şehidini uğurluyor

Kaynak: