Afyonkarahisar'da kalabalığın FETÖ darbe girişimine tepkileri sürüyor

Afyonkarahisar'da kalabalığın FETÖ darbe girişimine tepkileri sürüyor

Afyonkarahisar'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren vatandaşların "demokrasi nöbeti" Anıtpark önünde devam ediyor.

Afyonkarahisar'da vatandaşlar, FETÖ/PDY üyesi bir grup asker tarafından yapılan darbe girişimine tepki göstermek için ellerinde Türk bayraklarıyla Anıtpark'ta toplandı.

Bazı vatandaşlar akşam namazını alanda kıldı. Ellerinde Türk bayraklarıyla meydanı dolduran vatandaşlar, "Dik dur eğilme, bu millet seninle" şeklinde sloganlar attı. 

Meydanda kurulan platformda Kur'an-ı Kerim okundu. Vatandaşlara, Afyonkarahisar Sanayici ve İşadamları Derneği, Türk Kızılayı ve belediye tarafından çeşitli ikramlar yapıldı.

Meydanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmalarından kesitler sunuldu. 

Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım'da eşi ile alanda toplanan vatandaşlara destek verdi.

Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, demokrasi nöbetinde yine birlikte olduklarını belirterek, vatandaşın özgürlüğüne ve hukukun üstünlüğünü darbe vurup, milli iradeyi ortadan kaldırmaya çalışanların girişiminin millet tarafından sonuçsuz bırakıldığın ifade etti.

Vali Yıldırım, "İnsanlarımız meydanlarda toplanarak, milli iradeye sahip çıktı. Bu darbe teşebbüsünde bulunanlar halk iradesiyle alt edildi. Bunlar gereken cezaya çarptırılacaklardır." dedi.