Ağaoğlu'nun İFM'deki tek rezidans bloku satışta

Ağaoğlu Şirketler Grubu, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'nde (İFM) yer alan tek rezidans blokunun tanıtımını gerçekleştirdi- Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ağaoğlu:- "Lansmanı yapılmış projeler arasında A Blok'u farklı düşünmemiz ger
Ağaoğlu'nun İFM'deki tek rezidans bloku satışta

İSTANBUL (AA) - Ağaoğlu Şirketler Grubu, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'nde (İFM) yer alan tek rezidans blokunun tanıtımını gerçekleştirdi.

"A Blok'un" tanıtımına Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Emlak Konut GYO Genel Müdür Yardımcısı Hakan Akbulut ve Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi-Murahhas Azası Hasan Rahvalı katıldı.

Ali Ağaoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, TOKİ ve Emlak Konut GYO ile hasılat paylaşımı modeliyle geliştirdikleri İFM'nin tek rezidans bloku olan A Blok'un lansmanını gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, başbakanken Ataşehir'i münhasıran finans merkezi olarak ilan ettiğini aktaran Ağaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"9. Kalkınma Planı ile birlikte, İstanbul’un ilk etapta bölgesel ve daha sonra küresel bir finans merkezi olması amaçlandı. Birçok kurum ve kuruluşun katılımı ile hazırlanan eylem planı da Ekim 2009’da yürürlüğe girdi. Ağaoğlu olarak, ilk kazmayı 2012 yılında vurduğumuz günden bu yana 8,5 milyon metreküp hafriyat çıkardık. Taahhüt ettiğimiz gibi projedeki diğer kurumlara ait alanları temel seviyesine getirip teslim ettik. Metro istasyonunu tamamlayıp Ulaşım AŞ’ye teslim ettik. Diğer paydaşların inşaatları da bizimi gibi tamamlanma aşamasında. Tüm hafriyat işlerini, ortak altyapılarını, metro istasyonu ulaşım yollarını, kapalı ve açık otoparklarını, proje alanının zemin iyileştirmesi ile tüm yapısal ve peyzaj işleri bize ait. Şu ana kadar kendi kaynaklarımız ile tamamladığımız işler için 400 milyon dolar harcama yaptık."


- "Katar Finans Merkezi ile iyi niyet anlaşması imzaladık"


Ali Ağaoğlu, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi’nin uluslararası platformda da ilgi odağı olduğunu belirterek, "İstanbul Finans Merkezi projesi uluslararası oyuncuların da gözdesi halinde. Londra Finans Merkezi'nin Başkanı Lord Mayor, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi’nin en büyük geliştiricisi olarak, bizi 4 kez ziyaret etti. Biz de gerçekleştirdiğimiz yurt dışı seyahatlerde finans merkezini, finans çevrelerine ve iş adamlarına anlatıyoruz." şeklinde konuştu.

Ağaoğlu, bugün Katar'dan geldiklerini ve Katar Finans Merkezi'nin resmi davetlisi olarak 3 gün boyunca en üst düzeyde ağırlandıklarını aktararak, "İFM ve Katar Finans Merkezi arasında iş birliği imkânlarını geliştirmek amacıyla bir iyi niyet sözleşmesi imzaladık. Bunun iki ülke arasında gelişmiş ilişkilere daha da büyük katkıda bulunacağına inanıyorum." yorumunu yaptı.

Katar'ın her iki finans merkezinin entegrasyonu ve regülasyonu konusunda kalıcı adımlar atmakta kararlı olduğuna işaret eden Ağaoğlu, "Aynı şekilde biz de bu konuyu gündemimize alırsak çok daha hızlı yol alırız. Zaten iki ülke arasında stratejik anlamda iyi ilişkiler var. Türk şirketlerinin Katar’da bugüne kadar gerçekleştirdikleri 130’un üzerinde projenin toplam yatırım tutarı yaklaşık 15 milyar dolar. İki ülke arasında 2016’da gerçekleşen ticaret hacmi 710 milyon dolar. 2017’de bu rakam 913 milyon dolar olarak gerçekleşmiş. Katar’ın 2018 yılında Türkiye’de 19 milyar dolarlık yatırım yapması bekleniyor." ifadelerini kullandı.

Ağaoğlu, İFM'nin bir gayrimenkul projesi olmadığının altını çizerek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Biz buranın ihalesine girerken de burasının bir gayrimenkul projesi olmadığını, Türk ekonomisi için stratejik değere sahip bir mega proje olduğunu düşünüyorduk. Bu proje, hem global hem de milli bir projedir. Büyüme hızını sürdürmek zorunda olan Türk ekonomisinin ihtiyacı olan bir projedir. Ülkemiz dünyanın en hızlı büyüyen ekonomileri arasında. Bu büyümeyi sürdürmek istiyorsak ucuz ve yeni finansal kaynaklara ihtiyacımız olacak. İşte İFM de bu görevi görecek. Projede inşaatlar hızlanmaya başladı. Biz burada regülasyonlar ve teşvikler ile ilgili gerekli adımların atılmasını bekliyoruz. Altyapının oluşturulması ve teşviklerin sağlanması ile ilgili yerli ve yabancı yatırımcıların ilgisi daha da artacaktır. Bundan kazançlı çıkan da Türk ekonomisi olacak."

İFM'de Türk ekonomisinin temel taşı olan kurumların yer alacağına değinen Ağaoğlu, "Merkez Bankası, BDDK, SPK, kamu bankaları ve özel kuruluşlar olacak. Bizim de burada rezidans ve ofis bloklarından oluşan bir alanımız var. Finans Merkezi’nin yakınında, kıyısında, köşesinde değil, tam içindeyiz. Bugün lansmanını yaptığımız A Blok’u farklı düşünmemiz gerekiyor. Çünkü finans merkezinin kıyısında, köşesinde değil tam içinde. Yatırımcılarımız doğrudan İFM'ye yatırım yapacak. Bu üründen başka bir alternatif bulma imkânı yok." diye konuştu.

- "Burada 319 rezidans dairemiz mevcut"


Toplantıda konuşan Emlak Konut GYO Genel Müdür Yardımcısı Hakan Akbulut da Emlak Konut GYO'nun koordinasyonu ve güvencesi ile gerçekleşen, Türkiye’nin bölgesel ve küresel bir finans merkezi olmasını sağlayacak İFM projesinin ilk adımını hayata geçireceklerini söyledi.

Akbulut, İFM projesinin 2007-2013 yıllarında 9. Kalkınma Planı ile hükümetin öncelikli olarak takip ettiği projeler arasında yer aldığını belirterek, "Ülkemiz sermaye piyasalarının önde gelen kuruluşlarının yer alacağı, tüm yapım işlerinin tamamlanması ile İstanbul’un küresel bir finans merkezi olacağına da inancımız tamdır. Biz Ataşehir’de 13 bine yakın bağımsız bölüm geliştirdik. İstanbul Finans Merkezi ile bunu taçlandırmış olacağız. Ülkemizin yakalamış olduğu büyüme oranlarının bu yıl da devam edeceğini ve bu büyümenin de hem finans merkezini hem de sektörümüzü canlandıracağını düşünüyoruz." şeklinde konuştu.

Ağaoğlu Şirketler Grubu Murahhas Azası-Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Rahvalı ise İFM'nin bir gayrimenkul projesi olmadığını ifade ederek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"İçinde inşaat var ama bizim asıl amacımız, bunları satmaktan önce ülkemizin ihtiyacı olan ucuz finans kaynağına ulaşabilmek. Makro düzeyde baktığımızda özel sektör ve kamunun dış borcunun 500 milyar doların üzerinde seyrettiğini söyleyebiliriz. Biz burada önce bölgesel, daha sonra uluslararası bir finans merkezi olduğumuz takdirde reel sektörümüz daha ucuza borçlanma imkânı bulacak Geçen yıl Kredi Garanti Fonu’nun devreye girmesiyle birlikte durağan ekonomi birden şahlandı. Bu sayede son yılların en hızlı büyümesini yakalamış olduk."

Rahvalı, arzu eden müşterilerinin mülklerini işletmeye verip rezidans bedelinin yüzde 6’sı kadar bir getiriye sahip olabileceğine işaret etti.

Rahvalı, devamla şunları kaydetti:

"Piyasalara 55 milyar dolar civarında enjekte edilen para ülke ekonomisini bu derece canlandırdığına göre, dünya piyasalarından 500 milyar dolarlık bir kaynağın ülkemize girmesi halinde batı ülkeleri ile yarışabilecek ekonomik düzeye ulaşacağımıza inanıyoruz. Bugün yaptığımız lansmanda projemizdeki rezidans blokunu satmaktan önce İstanbul Finans Merkezi’nin önemine dikkat çekmek istiyoruz. Proje tamamlanma aşamasına geldi. Özellikle yerli ve yabancı yatırımcıların yoğun ilgisi var. Burada 319 rezidans dairemiz mevcut. Çoğunluğu 1+1'lerden oluşuyor. Az sayıda 2+1 seçeneklerimiz de bulunuyor. Bunların fiyat aralığı 500 bin TL ila 2 milyon TL arasında. Her kampanyamızda olduğu gibi tüketiciler için esnek ödeme planları yaptık. Rezidans blokumuz için dünyaca ünlü bir rezidans işletme markasıyla görüşmelerimiz var."

Kaynak: