Ağbal: Allah'ın izniyle kimse milletin sırtını yere getiremez

Maliye Bakanı Ağbal, "Bir olursak, beraber olursak, kardeşliğimizi pekiştirirsek, düşmana karşı yek vücut olursak Allah’ın izniyle kimse milletin sırtını yere getiremez." dedi.
Ağbal: Allah'ın izniyle kimse milletin sırtını yere getiremez

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Çorum Ticaret ve Sanayi Odasınca (TSO) düzenlenen iftar yemeğinde iş adamlarıyla bir araya geldi.

Ağbal, burada yaptığı konuşmada, gençliğini geçirdiği ve ailesinin yaşadığı Çorum'da bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, bakan olarak Çorum’un ekonominin gelişmesi ve büyümesi için elinden gelen katkıyı sunacağını söyledi.

Türkiye'nin bugün hem bölgesinde hem de dünyada güçlü ekonomisi ve yakaladığı siyasi istikrarla gün be gün geliştiğini ve daha da güçlendiğini ifade eden Bakan Ağbal, "Artık Türkiye kendi sınırlarını aşan, kendi bölgesinde ve dünyada söylediği söz dikkatle dinlenen bir ülke. Bunu nasıl gerçekleştirdik? Hep birlikte, millet olarak bir ve beraber olarak gerçekleştirdik. Kendimize güveneceğiz. Çorum’da sanayicilerimizin, işletmecilerimizin yaptığını görünce 'bunları yapan bir öz güven var' diyorum. Dolayısıyla Türkiye ekonomisine ilişkin de aynı öz güveni hep beraber duyalım." diye konuştu.

"Allah'ın izniyle kimse milletin sırtını yere getiremez"

Ağbal, şunları kaydetti:

"İlk defa diyoruz ki 'Turkuaz Kart' çıkaracağız. Neye dayanarak çıkaracağız? Güçlenen, büyüyen, siyaseten istikrarlı bir ülke olduğu için 'Türkiye’ye gelin, yatırım yapın, vatandaşlık vereceğiz' diyoruz. Bunu 14 yıl önce diyebilir miydik? Türkiye'nin bugünü dünden daha iyi, yarını da bugünden daha iyi olacak. Bir olursak, beraber olursak, kardeşliğimizi pekiştirirsek, düşmana karşı yek vücut olursak Allah’ın izniyle kimse milletin sırtını yere getiremez."

Devam eden terör operasyonlarına da değinen Ağbal, "Ben '3-5 çapulcu' diyorum, bu terör örgütü asla bu ülkenin sırtını yere getiremez. Terör belası bu ülkenin gündeminden gidene kadar güvenlik güçlerimizin yürüttüğü operasyonlar büyük bir kararlılıkla aynen devam edecek. Dualarımız, gönlümüz, her şeyimiz bu mücadelede aktif rol alan askerimiz, polisimiz, güvenlik güçlerimizledir. Bu terör belası yakın bir zamanda halledildiği zaman ekonomide, siyasette yakaladığımız bu ivmeyi daha da güçlendireceğiz." ifadelerini kullandı.