Ağrı Valisi Işın, göreve başladı

Ağrı Valisi Işın, göreve başladı

Ağrı Valiliği'ne atanan Musa Işın, "Yöneten ve yönetilen ayrımı olmaksızın, var olan sorunları hep beraber el ele vererek birlikte ortadan kaldıracağız" dedi.

Vali Işın'ın göreve başlaması dolayısıyla Valilik binası önünde karşılama töreni düzenlendi.

Vali Işın, daha sonra makamında yaptığı açıklamada, Bakanlar Kurulu kararıyla Ağrı Valiliği'ne atandığını ve şahsına itimat edip bu göreve layık gören Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Bakanlar Kurulu üyelerine müteşekkir olduğunu belirtti.

Bu itimadına mazhar olmayı görev telakki ettiğini dile getiren Işın, "Ağrı Valisi olarak onurlu ve mesuliyeti büyük olan bir emaneti üstlenmiş bulunmaktayım. Bu emanetin üzerime ağır bir sorumluluk yüklediğini belirtmek isterim" dedi.

Vali Işın, büyük İslam alimi Ahmed-i Hani Hazretlerinin manevi himayelerinde bulunan Ağrı'ya atanmış olmaktan son derece mutlu olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"Ağrılı hemşehrilerimizin hizmetinde bulunmak benim için büyük şereftir. Hemşehrilerimizin hizmetinde bulunurken ayırt etmeksizin herkesin valisi olacağım. Adil idareci olmak benim düsturum olacaktır. Hemşehrilerimizin acısı benim acım, sevinci benim sevincim olacaktır. Her türlü ayrımcılık ve ayrılıkçılığın karşısında birlikte duracağız. Vatandaşımızın huzurunu bozan hiçbir şeye fırsat vermeyeceğiz. Burada çalıştığım sürece mesaimi, ilimizin sosyo-ekonomik ve gelişmişlik seviyesini yükseltmek için harcayacağım. Ağrı'nın gelecek perspektifinin, Türkiye'nin gelecek perspektifiyle uyumlu hale gelmesi bizim hedefimizdir."

İradenin asli sahibi olan halkın memurları ve hizmetkarı olduklarını vurgulayan Işın, "Yöneten ve yönetilen ayrımı olmaksızın, var olan sorunları hep beraber el ele vererek birlikte ortadan kaldıracağız" ifadesini kullandı.

Işın, şöyle devam etti:

"Hedefe ulaşmak için Ağrılı hemşehrilerimizle milletvekillerimizle belediye başkanlarımızla muhtarlarımızla il genel ve belediye meclis üyelerimizle siyasi partilerimizin temsilcileriyle üniversitemizle özel sektörle kamu ve meslek kuruluşlarımızla sivil toplum kuruluşlarımızla basın ve medya kuruluşlarımızın değerli temsilcileriyle kolektif bir çalışmayı sağlamak mecburiyetindeyiz. Bunu gerçekleştirmek için halkımızdan ve ilgili tüm kesimlerden destek bekliyorum. Gayret bizden, tevfik Allah'tan. Ağrı'da yaşayan ve yaşamayan tüm vatandaşlarımıza en derin hürmet ve muhabbetlerimi sunuyorum."

Vali Işın, daha sonra Valilik toplantı salonunda vali yardımcıları ve kaymakamlarla bir araya geldi.