Ahıska Türklerinin düğün heyecanı

Erzincan'ın Üzümlü ilçesindeki yeni yaşamlarına alışan Ahıska Türkü aileler, çocuklarının ilk sünnet düğününü yapmanın mutluluk ve heyecanını yaşadı.
Ahıska Türklerinin düğün heyecanı

Erzincan'ın Üzümlü ilçesindeki yeni yaşamlarına alışan Ahıska Türkü aileler, çocuklarının ilk sünnet düğününü yapmanın mutluluk ve heyecanını yaşadı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Ukrayna'dan Türkiye'ye getirilerek Erzincan'ın Üzümlü ilçesine yerleştirilen Ahıska Türkü ailenin 41 çocuğu, İlçe Müftülüğü ve Çiçekçi Baba Derneğinin düzenlediği organizasyonla sünnet ettirildi.

Sünnet olan Ahıskalı çocuklar, ilçeden konvoy ile şehir merkezinde bir süre gezdirildikten sonra Terzibaba Türbesi'ne giderek dua etti.

Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) Genel Sekreteri Fuat Uçar, yaptığı açıklamada, Ahıskalı ailelerin öz vatanlarında ilk sünnet düğünlerini yaptıklarını söyledi.

Bayram gibi güzel bir günde bir arada olduklarını belirten Uçar, şöyle konuştu:

"72 yıldır sürgün hayatı yaşamış bu mazlum millet, Erzincan Üzümlü'de hayatını devam ettirirken aynı zamanda çocuklarının da mürüvvetini görmeye başladılar. Ahıskalı çocukların ilk sünnet düğünleri bugün. 41 çocuğumuz, '41 kere maşallah' isimli organizasyonla sünnet edildiler. Bu da bizim için büyük bir mutluluk. Bu büyük organizasyonu, bu güzel şöleni bizlere hazırlayan herkese teşekkürlerimizi bildiriyoruz."

Ahıska Türklerinden Seyfettin Seferov da çok mutlu olduklarını belirterek, "Öz vatanımızda sünnet düğünümüzü yapıyoruz. Ukrayna'da da sünnet düğünü yapıyorduk ama öz vatanımızda düğün yapmak çok başka bir duygu." dedi.

Nusrettin Şabanov ise organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, "Bu bizim için büyük bir hayaldi. Hep isterdik ki çocuklarımız vatanında büyüsün, Türkiye için askerlik yapsın, okusun burada. Heyecanımız büyük. Ben öz vatanımda sünnet düğünümü yaşayamadım ama çocuğum yaşadı." ifadelerini kullandı.

Üzümlü Kaymakamı Fatih Acar, Belediye Başkanı Ahmet Sazlı, Erzincan Müftüsü Yavuz Karabayır, İlçe Müftüsü Adem Karadeniz, AK Parti İlçe Başkanı Selami Karatepe ve Çiçekçi Baba Derneği Başkanı Tokay Kemahlı'nın katıldığı düğün töreni, Kura'an tilaveti, ilahi okunması, yemek ikramı ve çocuklara hediye verilmesiyle son buldu.