Ahıskalı çocukların sünnet heyecanı

Erzincan'ın Üzümlü ilçesinde ikamet eden Ahıska Türkleri, çocuklarının ilk sünnet düğününü yaptılar.
Ahıskalı çocukların sünnet heyecanı

Erzincan'ın Üzümlü ilçesinde ikamet eden Ahıska Türkleri, çocuklarının ilk sünnet düğününü yaptılar.

Düğün töreninin ardından sünnet ettirilen 41 çocuğa, Erzincan Valisi Ali Arslantaş ve Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy tarafından bisiklet ve çeşitli hediyeler verildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Ukrayna'dan Türkiye'ye getirilerek Erzincan'ın Üzümlü ilçesine yerleştirilen Ahıska Türkü ailelerinin 41 çocuğu, İlçe Müftülüğü ve Çiçekçi Baba Derneğinin düzenlediği organizasyonla sünnet ettirildi.

Erzincan'ın Üzümlü ilçesindeki yeni yaşamlarına alışan Ahıska Türkü aileler, çocuklarının ilk sünnet düğününü yapmanın mutluluk ve heyecanını yaşadı. Sünnet olan Ahıskalı çocuklar, ilçeden konvoy ile şehir merkezinde bir süre gezdirildikten sonra Terzibaba Türbesi'ne giderek dua etti.

Programın sonunda Akyazı Beldesi'nde bulunan Süreyya Hanım Kız Yatılı Kur'an Kursu bahçesinde Ahıskalı aile ve çocuklar ile bir araya gelen Erzincan Vali Ali Arslantaş, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, İl Müftüsü Yavuz Karabayır ve çok sayıda ki davetli, ailelerin bu mutluluğuna ortak oldular. Burada, Erzincan Valisi Ali Arslantaş ve Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, sünnet ettirilen 41 çocuk için 41 bisiklet, kol saati, giysi ve çeşitli hediyeler verdiler.

Çocukları ve ailelerini tebrik eden Erzincan Valisi Ali Arslantaş ve Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Ahıskalı ailelerin bu mutlu gününden sonra ileriki zamanda çocuklarının mürüvvetlerini görmelerini temenni etti.

Ahıskalı çocukların sünnet heyecanı

Kaynak: