Ahmet Davutoğlu: Teröre en iyi cevap bir ve beraber olmaktır

AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, AK Parti Konya İl Teşkilatı’nda Yönetim kuruluyla gerçekleşen toplantıya katıldı.
Ahmet Davutoğlu: Teröre en iyi cevap bir ve beraber olmaktır

Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Davutoğlu, bu ziyaretin amacının 15 Temmuz gecesi ve sonrasında gösterdiği duruştan dolayı teşekkür ziyareti olduğunu söyledi.  Milletlerin tarihlerinde kritik günlerin ve anların olduğunun altını çizen Davutoğlu, “15 Temmuz tarihin kırılma anlarından biriydi. Milletimizin geleceği devletimizin bekasına karşı bir terör örgütünün bütün imkânlarıyla saldırdığı ve yurt dışında da destek gördüğü bir darbe teşebbüsü milletimizin kararlı tutumu Cumhurbaşkanımızın liderliği bütün siyasi kadroların iş birliği ve gayretiyle akamete uğradı.  Bu gece en karanlık gece görülebilir ama aydınlık bir güne uyanacağız. Bir daha darbe adının dahi telaffuz edilemeyeceği bir Türkiye’ye kuruluşa şahit olacağımızı söylemiştik.  Aradan geçen 40 günden sonra açık yüreklilikle ve gönül huzuruyla diyebiliriz ki milletimiz bu darbeyi akamete uğratmıştır. Bunda bütün teşkilatlarımızın büyük payı oldu. Bu çerçevede sokağa ilk çıkan Cumhurbaşkanımızın çağrısına uyan ilk şehirlerden biri Konya’ydı. Bu sorumluluğu üstlenip harekete geçen ilk teşkilatlardan biri de Konya Teşkilatıydı. Ben bu konuda herkese teşekküre ediyorum” diye konuştu. 


OMUZ OMUZA MÜCADELE ETMEYE KARARLIYIZ
“O günden bugüne de bütün milletimiz ve Konya ayaktaydı” diye Davutoğlu, “Bir kez daha hayatını kaybeden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Onların emanetleri de bütün milletimize emanettir.  Buradan herkese şu net mesajı vermek istiyoruz. 15 Temmuz gecesi uyanan birlik şuuru sonuna kadar uyanacaktır. Türkiye’nin seçilmiş Cumhurbaşkanına, parlamentosuna karşı kim harekete geçerse omuz omuza hep beraber mücadele etmeye kararlıyız” şeklinde konuştu. 


“TERÖRE EN İYİ CEVAP BİR VE BERABER OLMAKTIR” 
Geçtiğimiz yıl 23 Temmuz günü terör örgütlerinin çirkin saldırıları sonucu ‘Terör örgütüyle mücadele kararı aldıklarını hatırlatan Davutoğlu, o gün Başbakan olarak bu kararın en etkin bir şekilde kullanılması için kendisinin de yoğun çaba sarf ettiğini kaydetti. Aradan geçen bir yılın sonunda FETÖ’nün DEAŞ’ın, PKK’nın ve DHKP-C’nin toplu saldırılarıyla Türkiye’nin karşı karşıya kaldığını söyleyen Davutoğlu, Örgütlerin bir maşa olarak, arkasında bulunan güçlere isteklerini yerine getirerek diyet ödediğini ve milletimiz arasında nifak saçarak emellerine ulaşma gayreti içinde olduklarını kaydetti. Davutoğlu sözlerini şöyle sürdürdü; “Bunlara karşı en iyi cevap bir ve beraber olmaktır. Ankara’da Başbakan Binali Yıldırım’ın muhalefetle yaptığı toplantı bu anlamda çok önemli. Çünkü siyasi partilerin birlikte hareket etmesi ve birlikte görüntü vermesinden daha güzel cevap ne olabilir. Konya için de muhalefete teşekkür ediyorum. Demokrasi mitinglerinde katkıları çok büyüktü. STK’lar partiler, darbe ve Terör için bir ve beraber bir görüntü vermesi uluslararası alanda bu mücadelemizin anlatılması açısından da çok önemlidir” 


“BATI BİZİ SÜKUTU HAYALE UĞRATMIŞTIR” 
Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önerisiyle 63 ülke liderine ve kanaat önderine açık mektup yazdığını anımsatan Davutoğlu, mektuplarda, darbe girişimiyle Türk demokrasisinin ve Türk halkının hedef alındığını ve bu girişimin ismini ağzımıza dahi almak istemediğimiz o kişi tarafından gerçekleştirildiğinin anlatıldığını belirtti. Davutoğlu, “Özellikle batılı liderlerin bizi sükutu hayale uğrattığını anlatmaya çalıştığımız mektuplarda, Türkiye’nin seçilmiş Cumhurbaşkanına, parlementosuna ve hükümetine destek olmaları yönünde çağrıda bulunduk. 1 Kasım sonuçlarına göre yüzde 95 temsil edilen bir parlamentodan bahsediyoruz. Çünkü o parlamento demokrasinin referans noktasıdır. Destek verilmese bile Türkiye hiçbir zaman darbe girişimine ve terör örgütlerine teslim olmayacaktır. Milletvekili olarak bizde milli iradeyi korumak için her türlü fedakarlığı göstermeye hazırız” diye konuştu.

İSMAİL POÇAN  / YENİ HABER GAZETESİ