Ahmet Kabaklı vefatının 15. yılında panelle anıldı

Türk Edebiyatı Vakfı kurucusu gazeteci yazar Ahmet Kabaklı, vefatının 15. yılında düzenlenen panelle anıldı.
Ahmet Kabaklı vefatının 15. yılında panelle anıldı

Türk Edebiyatı Vakfı kurucusu gazeteci yazar Ahmet Kabaklı, vefatının 15. yılında düzenlenen panelle anıldı.

Esenler Belediyesi ve Türk Edebiyat Vakfı tarafından Dr. Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen panele katılan şair Özcan Ünlü, "Hepimiz Ahmet Kabaklı'nın paltosunun altından çıktık. Onun için kendimize mutlaka bir öncü, öncüler, bir manevi lider, manevi liderler belirmemiz gerekir" ifadelerini kullandı.

Kabaklı'nın sadece gazeteci değil, aydın ve münevver bir şahsiyet olduğuna dikkati çeken Ünlü, "Türkiye'nin son yarım asırda yetiştirdiği en önemli münevverlerden, aydınlardan birisidir. Neden bunu söylüyorum? Eskiden 'hezarfen' derlerdi böylelerine. On parmağında on marifet derler. Ahmet Kabaklı da böyle bir isim. Mutlaka sizin hayatınıza dahil edeceğiniz bir yönünü keşfedersiniz" değerlendirmesinde bulundu.

Yazar İsa Kocakaplan da Kabaklı'nın en önemli edebiyatçılardan ve edebiyat araştırmacılarından biri olduğunu anlatarak, "Milli Eğitim'de okuduğunuz edebiyat derslerinde, yardımcı olabilecek en fazla eseri yazan yazardır" dedi.

Ahmet Kabaklı'nın yaşamını anlatan bir belgeselin de gösterildiği panelde, konuşmacılar dinleyicilerin Kabaklı'ya ilişkin sorularını da yanıtladı.