Ahmet Nesin tahliye oldu

Özgür Gündem Gazetesi ile dayanışmak için başlatılan "Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği" kampanyasına katıldıktan haklarında açılan soruşturma kapsamında tutuklanan Gazeteci-Yazar Ahmet Aziz Nesin tahliye edildi.
Ahmet Nesin tahliye oldu

Özgür Gündem Gazetesi ile dayanışmak için başlatılan "Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği" kampanyasına katıldıktan haklarında açılan soruşturma kapsamında Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, Ahmet Nesin ve Erol Önderoğlu, "terör örgütü propagandası yapmak" suçlamasıyla tutuklanmıştı.

Haklarında dava açılan isimlerden Prof. Şebnem Korur Fincancı ve Sınır Tanımayan Gazeteciler Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu dün İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nce tahliye edilmişti.
Ahmet Nesin hakkında hazırlanan iddianame ise İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmişti. İddianamenin kabulüne karar veren İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi suçun vasıf ve mahiyeti, kanunda öngörülen cezaların alt sınırı, tüm delillerin toplanmış olması, tutuklulukta geçirdikleri süre ve kaçma şüphelerinin bulunmamasını gerekçe göstererek Ahmet Aziz Nesin'in tahliyesine karar verdi.