Ahmet Şan: Milli Takım oyuncu yetiştirme yeri değil

Atiker Konyaspor Kulüp Başkanı Ahmet Şan, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'e oyuncu tercihinden dolayı serzenişte bulundu.
Ahmet Şan: Milli Takım oyuncu yetiştirme yeri değil

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Atiker Konyaspor'un başkanı Ahmet Şan, Aykut Kocaman'ın milli takıma adının anılmasına ilişkin "Daha önce 2005 yılında benzeri bir durum yaşadık. O zaman da Ümit Milli Takım için talep gelmişti. Kendisi Konyasporla sözleşmesi olduğu milli takıma gitmemişti. Şimdi de aynısı olacaktır." dedi.

Şan, bir restoranda basın mensuplarına düzenlenen iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, alınan kötü sonuçların ardından Aykut Kocaman'ın ismi milli takımla anıldığını anımsattı.

Aykut hoca konusunu tartışmaya açmamak gerektiğini belirten Şan, "Aykut Kocaman ile 2 yıllık sözleşmemiz var. Daha önce 2005 yılında benzeri bir durum yaşadık. O zaman da Ümit Milli Takım için talep gelmişti. Kendisi Konyasporla sözleşmesi olduğu milli takıma gitmemişti. Şimdi de aynısı olacaktır." diye konuştu.

Bir basın mensubunun "Milli takıma Atiker Konyaspor'dan futbolcu gitmemesi konusunda ne düşünüyorsunuz?" sorusuna, şu cevabı verdi:

"Atiker Konyaspor'dan oyuncu olmaması Fatih Terim'in tercihi. Orası yetiştirme yeri olmaması lazım. 'Gelecek vadeden futbolcular' diyerek oynatmamak gerekiyor. Turnuvada netice almak gerekir. İspanya o kadar futbolcu içerisinde kadrosuna 35 yaşında bir santrafor dahil etti. Ali Çamdalı ile görüştüğümüzde gerçekten çok duygulanmıştı. 'Arka arkaya biz üçüncü olduk. Üçüncü olan biziz' gibi ifadelerle orayı hak ettiği ifade etti. O sahneyi unutamıyorum. Ömer Ali Şahiner, Ali Çamdalı, Serkan Kırıntılı ve Ali Turan'ın milli takımda olması lazımdı."

- "Alacağımız oyuncular sisteme uygun olacak"

Ligi hayal edemeyecekleri bir yerde bitirdiklerini, seneye UEFA Avrupa Liginde mücadele edeceklerini hatırlatan Şan, şöyle devam etti:

"Konyaspordan büyük bir beklenti var. Bu işimizi daha fazla zorlaştırıyor. Bu beklentiler 'yıldız' transferleri gündeme getiriyor ama Konyaspor taraftarı bunu anladı. Futbol kamuoyuna bunu izah etmemiz gerekiyor. Konyaspor bir sistem takımı. Alacağımız oyuncuların sisteme uygun olması gerektiğini düşünüyoruz."

- "Avusturya kampına hazır gitmek istiyoruz"

Şan, geçen sezon kiralık olarak kadroların yer alan ve bu yıl için Medipol Başakşehir ile anlaşan Holmen'e istediği rakamı verdiklerini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Holmen, ailevi nedenlerden dolayı İstanbul ve Medipol Başakşehir'i seçti. O mevkide futbolcumuz var ama gerekirse transfer yaparız. Görüştüğümüz Belçikalı forvetten vazgeçtik çünkü çok ağır şartlar öne sürdüler. Alternatif oyunculara yöneldik. Ayrıca Alman ön libero üzerinde duruyoruz. İnşallah bu iki transferi gerçekleştirmek ve Avusturya kampına hazır bir takımla gitmek istiyoruz."