Ahmet Sorgun: 'Hep Milletimizle Yürüdük…'

Ahmet Sorgun: 'Hep Milletimizle Yürüdük…'
AK Parti, 14 Ağustos 2001’te kuruldu ve yalnızca 14 ay sonra yani 3 Kasım 2002’de milletimizin büyük bir teveccühü ile tek başına iktidara geldi. Koalisyonlar ve istikrarsızlıklar çağını sona erdiren ve “Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” diyen Genel Başkanımız ve Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı bu büyük yürüyüş, hiçbir zaman yolundan şaşmadı.
 
Hep Milletimizle Yürüdük…
Zira biz biliyoruz ki milletiyle arasına mesafe koyan, milletin değerlerinden uzaklaşan ve ondan beslenmeyen hiçbir devlet veya iktidar, daha fazla ilerleyemez ve başarılı da olamaz. İşte AK Parti, bu anlayışla yola çıkmış ve girdiği 9 seçimden de alnının akıyla galip olarak çıkmıştır. AK Parti İktidarı’nın başarısının altında yatan en önemli husus işte budur. AK Parti, birileri gibi yıllarca sırça köşklerde yaşamamış ve milleti esas alarak milletiyle yürüyerek bugünlere gelmiştir. 
 
Türkiye, Başbakan Erdoğan ile Aydınlık Yarınlara Koşuyor…
12 yılı aşkın bir süredir ekonomide, ulaşımda, sağlıkta, eğitimde, dış politikada, yargıda, kalkınmada, yerel yönetimde ve daha birçok alanda ülkemiz, büyük ilerlemeler kaydetmiştir. Hem bölgesinde hem de dünyada model olan ve imrenilen bir ülke haline gelen Türkiye, Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetimizin büyük gayretleriyle geleceğe koşar adım ilerliyor. 
 
Türkiye’nin İlk Seçilmiş Cumhurbaşkanı; Erdoğan…
12 yıl önce “Muhtar bile olamaz” denilen AK Parti hareketinin lideri, 10 Ağustos’ta milletimizin büyük desteği ile Türkiye’nin 12. Cumhurbaşkanı seçilmiştir. Türk tarihinde bir ilk olan bu seçim sonucu, aynı zamanda milletle devletin Yeni Türkiye adına yapılmış bir sözleşmesi niteliğindedir. 
 
Yeni Türkiye’nin Yeni Başbakanı ve AK Parti Genel Başkanı; Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu…
Sayın Başbakanımızın Cumhurbaşkanı seçilmesi ile partimiz yeni başbakanımız ve AK Parti Genel Başkanımızın belirlenmesi amacıyla aradan 24 saat geçmeden çalışmalarına başlamıştı. Çünkü AK Parti, 13 yıldır her kararını istişare ile ve ortak akıl ile almaktadır. İşte bunun için Sayın Başbakanımız, önce AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu(MKYK)’yi, sonra 81 İl Başkanını ve daha sonra da tüm milletvekillerimizle bir araya gelerek yeni başbakanımızın kim olacağı ile alakalı nabız yoklamıştır.
 
Son olarak bugün toplanan Merkez Yürütme Kurulu(MYK)’da Dışişleri Bakanımız, milletvekilimiz, hocamız, şehrimizin ve ülkemizin gururu Prof. Dr. Sayın Ahmet Davutoğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nin 26. Başbakanı ve AK Parti Genel Başkanı olmuştur. Bu, öncelikle Konyalı olması dolayısıyla bizler için büyük bir gurur ve onur vesilesidir. 
 
Günümüz Türk Dış Politikasının Mimarı
Sayın Ahmet Davutoğlu, engin kişiliği; bilgi, birikim, tecrübesi ile milletimizin, partimizin, teşkilatlarımızın ve milletvekilimizin büyük sevgisini kazanan Sayın Bakanımızın, çalışma temposu, bitmek bilmeyen enerjisi ve azmi ile bu ülkeye çok şey katmaya devam edeceğine sonuna kadar inanıyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’la olan uyumlu çalışmaları ile de makamının hakkını sonuna kadar da verecektir. 
Çünkü Prof. Dr. Sayın Ahmet Davutoğlu, teşkilatları, teşkilatçılığı ve siyaseti bilen, ülkesinin ve partisinin faydası için saat fark etmeksizin gayret eden, Doğu’yu kadar Batı’yı da bilen ve bilinen bir insan. Sayın Davutoğlu, bakanlığı süresince dünyanın neresinde baskı ve zulüm altında yaşayan yaşam mücadelesi veren Müslümanların yanında oldu. Bakanımız, sadece Ortadoğu’da değil dünyanın dört bir yanındaki Müslüman ülkelerinde yaşanan çatışma, kavga ve krizlerin sonlanması için büyük gayret gösterdi. 
 
Ben, bu duygu ve düşüncelerle, Yeni Türkiye’nin Yeni Başbakanı Prof. Dr. Sayın Ahmet Davutoğlu’na yeni görevinde başarılar diliyorum. Sayın Bakanımıza bu önemli görevi layık gören Başbakanımız Cumhurbaşkanımız liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere milletimize, bakanlarımıza, milletvekillerimize, MKYK ve MYK üyelerimize, partimize, tüm il başkanlarımıza teşekkür ediyorum.