Ahmet Yesevi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencileri Türkiye’de

Ahmet Yesevi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencileri Türkiye’de

Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye Diyanet Vakfı ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın katkılarıyla organize edilen Yaz Okulu programı çerçevesinde Ahmet Yesevi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencileri, Kocaeli'nin Yuvacık beldesindeki Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı Dini Yüksek İhtisas Merkezi'nde buluştu.

Ahmet Yesevi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dintanu Bölümü Başkanı Prof. Dr. İdris Şengül ile Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü ve Kocaeli eski İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu'nun birlikte yürüttüğü program, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Kocaeli merkez görevlilerinin de katkılarıyla tamamlandı. Yaz Okulu programına katılan öğrenciler, haftanın 4 günü beşer saat ve cuma günü de 3 saat olmak üzere aldıkları teorik derslerle Kocaeli'deki Karaosmanoğlu Camii'nde uygulama dersleri gördü. Kocaeli başta olmak üzere Düzce, Çanakkale, Bursa ve İstanbul gezileri de yapan öğrencilere Prof. Dr. Şengül tarafından bu şehirlerin dini, tarihi, kültürel, coğrafi ve turistik özelliklere sahip mekânları gezdirilip, bilgi verildi. Öğrenciler, Kocaeli'deki SEKA parkında bulunan Bilim Merkezi'ni gezdiler. Çanakkale Gelibolu Şehitlikleri, tabyalar ve muharebe alanlarını ziyaretin ardından Bursa'yı da gezen öğrenciler, burada Bursa İl Müftülüğü yetkililerince karşılandı.

Kocaeli'de öğrencilerin okuduğu Kur'an-ı Kerim'le başlayan veda programı, Çayırova Müftüsünün konuşması ile devam etti. Dombralı mini konserin ardından öğrencilerin Türkistan'dan getirdikleri hediyeleri takdim etmeleriyle hoca ve öğrencilerin duygu ve düşüncelerini ifade eden konuşmalarının akabinde program, Merkez Müdürü Mehmet Sönmezoğlu'nun duasıyla son buldu. Veda programının ardından İstanbul'a hareket eden öğrenciler, Çamlıca tepesinde yapımı devam eden ve aynı anda 60 bin kişinin ibadet edebileceği cami inşaatını ziyaret etti. Oradan Eyüp Sultan Camii'ne de bir ziyaret gerçekleştiren öğrenciler, bu mekân hakkında da bilgiler aldı. Ahmet Yesevi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Yaz Okulu öğrencileri, Eyüp Sultan gezisinden sonra 2 saatlik Boğaz turu gerçekleştirdi.

Beyazıt Meydanı ve Kapalı Çarşı gezilerinin ardından Prof. Dr. Şengül'ün rehberliğinde İstanbul Atatürk Havalimanı'na geçen öğrenciler, unutulmaz bir yaz okulu programı ve Türkiye hatıraları ile Kazakistan'a döndüler.

Ahmet Yesevi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencileri Türkiye’de

Ahmet Yesevi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencileri Türkiye’de

Kaynak: