Ahmet Yesevi Üniversitesinden iftar yemeği

Ahmet Yesevi Üniversitesinden iftar yemeği

Ahmet Yesevi Üniversitesi öğrencileri ve çalışanları iftarda bir araya geldi. 

Gazi Üniversitesi Kültür Merkezindeki iftara Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyesi ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız ve davetliler, üniversitenin çalışanları ile öğrenciler katıldı. 

Yemeğin ardından bir konuşma yapan Kalın, terör olaylarında hayatını kaybeden şehitlere rahmet, ailelerine başsağlığı diledi. 

Devlet ve milletin teröre karşı bütün imkanları seferber ettiğini ve mücadeleyi sürdürdüğünü vurgulayan Kalın, bu mücadelenin en önemli yönlerinden birinin başında manevi ve moral anlamında güçlü olunmasının geldiğini söyledi. 

Hoca Ahmet Yesevi'nin hikmeti, felsefesi, irfanı ve birikiminin yollarını aydınlatacak nitelikte imkanlar sunduğunu dile getiren Kalın, Ahmet Yesevi'nin Divan-ı Hikmet'inde hikmeti, "neden sorusuna verilen cevap" olarak tanımladığını belirtti. 

Kalın, bir şeyin neden, ne için yapıldığının sebebi anlaşıldığı zaman onun hikmetinin de bilineceğini ifade eden Kalın, şöyle dedi:

"Hikmet, insana verilen büyük bir nimet. Yaptığımız bir amelin, bir eylemin, bir iyiliğin neden yapıldığını kavradığımız zaman onun hikmetini de kavramış oluyoruz. Bugün maalesef hayatımızda çok hüküm var ama o kadar da az hikmet var. Halbuki hüküm kadar hikmeti de çoğaltmamız lazım." 

Prof. Dr. Yıldız da İstanbul, Midyat ve Kazakistan'daki terör saldırılarında şehit olanları hatırlatarak, "Bu ramazan gününde ülkemiz için, İslam alemi için kötü düşünceler besleyenlerin, kötü düşüncelerini Allah onların başlarına çevirsin." diye konuştu. 

Bu yılın, üniversite olarak yaptıkları girişimlerle UNESCO tarafından "Hoca Ahmet Yesevi Yılı" olarak ilan edildiğini aktaran Yıldız, "Bu yıl üniversitemizin de 25. kuruluş yılı. Bu kapsamda birçok faaliyet düzenledik. Bu yıl itibarıyla 25 başlıkta 250 civarında faaliyetimiz olacak." değerlendirmesinde bulundu.