Aile hekimlerinin sıkıntıları masaya yatırıldı

Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç ve hizmet başkanları, Karatay ilçesinde görev yapan aile hekimleri ile bir araya geldi.
Aile hekimlerinin sıkıntıları masaya yatırıldı

Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç ve hizmet başkanları, Karatay ilçesinde görev yapan aile hekimleri ile bir araya geldi. İl Sağlık Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen toplantıya katılan 100’e yakın aile hekimi ile bire bir konuşarak sıkıntılarını dinleyen Prof. Dr. Koç, aile hekimlerinin sahada yaşadıkları sıkıntıların ve çalışma koşullarının düzeltilmesi hususunda İl Sağlık Müdürlüğü olarak attıkları adımları anlattı.  Aile hekimleri ile gerçekleştirilen istişare toplantısında Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Vekili Dr. Abdullah Özüdoğru’da, ‘Karatay İlçesi 1. Basamak Sağlık Hizmetleri Değerlendirmesi’ başlıklı sunumunu yaparak aile hekimlerinin istatistiki verilerini katılımcılarla paylaştı.

“AİLE HEKİMLERİMİZİN ROLÜ TARTIŞILMAZ”

Toplantıya katılan aile hekimlerinin istek ve talepleri ile çözüm önerilerini dinleyen Prof. Dr. Koç, sahada karşılığı olan ve sürekliliği bulunan işlere imza attıklarının altını çizdi. 2018 yılı içerisinde temeli atılan birinci basamak sağlık tesisi inşaat projelerinin tamamlanma aşamasına geldiğini de vurgulayan Prof. Dr. Koç, “Sağlık alanında yaşanan dönüşümde 1.basamak sağlık hizmetleri sunan aile hekimlerimizin rolü tartışılamaz. Çalışma arkadaşlarımızın, fiziki şartları daha güzel ve modern yapılarda hizmet verebilmesi adına 2018 yılında temelini attığımız Karatay 9 Nolu ASM ve Karatay 21 Nolu İşgalaman ASM projelerimizin takipçisi olduk ve hızlı bir şekilde tamamlanabilmesi adına çaba gösterdik. İnşallah bundan sonraki süreç içerisinde de yeni projelerimiz devam edecektir” dedi. İl Sağlık Müdürü ve hizmet başkanları ile karşılıklı konuşma ve dertlerini anlatma fırsatı bulan aile hekimleri de toplantıdan duydukları memnuniyetlerini dile getirerek teşekkür ettiler.

ŞERİFE NUR KARACA / YENİ HABER GAZETESİ