Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya'nın bayram mesajı

Bakan Kaya, "Yaşlıları, engellileri, öksüz ve yetimleri unutmayalım. Unutulmamalıdır ki dokunduğumuz her yürek, saçlarını okşadığımız bir yetimin yüzündeki tebessüm, bizim için dünyada ve ahirette sahip olacağımız en büyük saadettir." dedi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya'nın bayram mesajı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, bayramlaşma kültürünün yaşatılması gerektiğini belirterek, "Yaşlıları, engellileri, öksüz ve yetimleri unutmayalım. Unutulmamalıdır ki dokunduğumuz her yürek, saçlarını okşadığımız bir yetimin yüzündeki tebessüm, bizim için dünyada ve ahirette sahip olacağımız en büyük saadettir." değerlendirmesinde bulundu.

Kaya, Ramazan Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, bayramların milli ve manevi duyguların coşkuyla idrak edildiği, birlik, beraberlik ve kardeşliğin güçlendiği müstesna günler olduğunu kaydederek, ramazan süresince şehit yakını, gazi, kadın, çocuk, genç, yaşlı ve engellilerle bir araya geldiklerini bildirdi.

Ramazan Bayramı'nın, milli birlik ve beraberliğin pekiştirilmesi, kardeşlik ahdinin yenilenmesi için önemli fırsat olduğuna değinen Kaya, "Ramazan Bayramı, Rabbimizin bizlere bir lütfudur. İslam dünyasında kan, gözyaşı, acı, şiddet ve nefretin bir an evvel son bulması ve bayramların artık güven ve huzur içinde idrak edilmesi, bayramın bizlere barış ve esenlik getirmesi en büyük arzumuzdur." ifadelerini kullandı.

Bakan Kaya, "Ramazan Bayramı'nı bunun için bir fırsat olarak görelim. Ailelerimizle, sevdiklerimizle bayramlaşalım, çocuklarımıza bayram kültürünü yaşatalım. Yaşlıları, engellileri, öksüz ve yetimleri unutmayalım. Unutulmamalıdır ki dokunduğumuz her yürek, saçlarını okşadığımız bir yetimin yüzündeki tebessüm, bizim için dünyada ve ahirette sahip olacağımız en büyük saadettir. 

Bu duygularla Ramazan Bayramınızı tebrik ediyor, bayramın ülkemize, İslam alemine ve tüm insanlığa barış ve esenlikler getirmesini Allah’tan temenni ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.