Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından inceleme

Bakan Kaya'nın talimatıyla, bazı basın yayın organlarında "Türkiye'yi sarsacak utanç listesi" şeklinde yer alan haberler üzerine inceleme başlatıldı- Bakanlık, adli sürecin yakından takip edildiğini, soruşturma sürecinin sonuna kadar takipçisi olunacağını
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından inceleme

ANKARA (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın talimatıyla, bazı basın yayın organlarında yer alan "Türkiye'yi sarsacak utanç listesi" iddiaları üzerine inceleme başlatıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca konuya ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

Söz konusu haberde İstanbul Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne belli bir tarih aralığında yapılan müracatlarda 18 yaş altı gebelik vakalarından bahsedildiği ve bu vakaların adli mercilere bildirilmediğinin iddia edildiği anımsatılan açıklamada, "Bu iddialara yönelik olarak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın talimatlarıyla derhal inceleme başlatılmıştır." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Habere konu olan iddialar Bakanlığımız avukatları tarafından incelenmekte olup, adli süreç yakından takip edilmektedir. Ayrıca incelemelerin ardından gerekli psiko-sosyal destek verilerek diğer sosyal hizmet modellerinden de yararlandırılacaktır.

Bakanlığımız erken yaşta evlilikler ile mücadele çalışmalarını ülke genelinde kararlılıkla sürdürmektedir. Çocuklarımızı her türlü olumsuzluklara karşı korumak hepimizin vazifesidir. Soruşturma sürecinin sonuna kadar takipçisi olacağız."

Kaynak: