"Aileyi korumaya yönelik eğitimler sürecek”

Meram Belediyesi Kadın ve Aile Müdürlüğü, aile kurumunu güçlendirmeye yönelik eğitim faaliyetlerini hızla sürdürüyor.
"Aileyi korumaya yönelik eğitimler sürecek”

Bu kapsamda Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü personeli ile ailelerine yönelik olarak “İş Yerinde İletişim, Ailede İletişim ve Çevre İle İletişim” konulu seminer düzenlendi. Programda konuşan Başkan Toru, “Aile bütünlüğünün korunması adına Kadın ve Aile Müdürlüğümüz vasıtasıyla bu tür eğitim programlarına ağırlık vereceğiz” dedi.

Kısa bir süre önce hizmete açılan Altuncan Hatun Aile Merkezi’nde bulunan Meram Belediyesi Kadın ve Aile Müdürlüğü, eğitim faaliyetlerine hız verdi. Bu kapsamda Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü personeline yönelik olarak Aile Danışmanı Zehra Betül Salur tarafından “İş Yerinde İletişim, Ailede İletişim ve Çevre İle İletişim” konulu eğitim semineri verildi.

Konya’da Kadın ve Aile Müdürlüğü’nü kuran ilk belediye olduklarını hatırlatan Başkan Toru, “Bu müdürlüğü kurarken ‘Sağlıklı toplum yapısı için sağlıklı aile yapısı önemlidir’ dedik. Çünkü şu anda hızla ailelerimiz parçalanıyor, çocuklarımız başıboş kalıyor. Aile bütünlüğünün korunması adına Kadın ve Aile Müdürlüğümüz vasıtasıyla bu tür eğitim programlarına ağırlık vereceğiz” dedi.

_mrm9810.jpg

“EN BÜYÜK DEMOKRASİ SINAVI”

16 Nisan’da yapılacak referandumla beraber darbelerin tarihe karışacağına dikkat çeken Toru, şunları kaydetti: “Demokratik bir devletin en büyük demokrasi sınavından geçiyoruz şu anda. Bu sınav, sistemi; darbelerden, darbecilerden, darbeye zemin hazırlayan koşullardan arındırmaktır. Hükümet sistemi değişikliğiyle beraber bir daha çocuklarımız, gençlerimiz bir daha darbelerle karşılaşmayacaklardır. Yeni sistem değişikliğiyle beraber Türkiye, geleceğe daha istikrarlı bakacak. 2023 hedefleri doğrultusunda dünyanın 10 büyük ekonomisi olma hedefine hızla ulaşacak.”

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Şaban Dişçi, günün anısına Başkan Toru’ya çiçek takdim etti.

Daha sonra Aile Danışmanı Zehra Betül Salur tarafından “İş Yerinde İletişim, Ailede İletişim ve Çevre İle İletişim” konulu eğitim semineri verildi. Tiyatro ile desteklenen eğitimde etkili iletişime değinen Salur, “En çok vücudumuz konuşuyor. Etkili iletişimde beden dili yüzde 60, ses tonu yüzde 30, kelimeler ise yüzde 10 etkiye sahip” dedi.