"Ak koyun kara koyun belli olacak"

Başbakan Yardımcısı Canikli, "İstihbarat zafiyetinin boyutu nedir? Darbe teşebbüsüne kimler destek verdi? Hepsinin cevabı yakında ortaya çıkacak. Ak koyun, kara koyun belli olacak." dedi.
"Ak koyun kara koyun belli olacak"

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ)darbe girişimine ilişkin, "İstihbarat zafiyetinin boyutu nedir? Nerede başlayıp nerede bitiyor? Darbe teşebbüsüne kimler destek verdi? Sivil boyutu var mıdır? Bu ve benzeri soruların hepsinin cevabı yakında ortaya çıkacak. Ak koyun, kara koyun belli olacak." ifadelerini kullandı.

Canikli, Twitter hesabından değerlendirmelerde bulundu.

FETÖ'nün bin 200 dernek ve vakıf, bin okul, 35 hastane, 15 üniversite ve on binlerce şirket kurduğunu anımsatan Canikli, bunların bir yerden yönetildiğini ve kaynaklarının yurt dışında belirli yerlere aktarıldığını belirtti. Bunların hepsinin kapatılarak mal varlıklarının devlete aktarıldığını hatırlatan Canikli, "Milletten topladıkları paralarla kurmuşlardı, tekrar millete dönmüş oldu. Olağanüstü Hal Kararnamesi olmasaydı bunların tasfiyesi 10 yılda bitmezdi." açıklamasını yaptı.

Başbakan Yardımcısı Canikli, FETÖ'nün hain darbe teşebbüsü konusunda çok şeyin konuşulduğunu ve vatandaşın kafasında birçok soru işareti bulunduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"İstihbarat zafiyetinin boyutu nedir? Nerede başlayıp nerede bitiyor? Darbe teşebbüsüne kimler destek verdi? Sivil boyutu var mıdır? Bu ve benzeri soruların hepsinin cevabı yakında ortaya çıkacak. Ak koyun, kara koyun belli olacak."