AK Ocaklar Siirt’te teröre karşı nöbet tuttu

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi AK Ocaklar Derneği Başkanı Celal Yıldız, 50 kişilik grupla Siirt'e giderek burada teröre karşı sabaha kadar nöbet tuttuklarını söyledi.
AK Ocaklar Siirt’te teröre karşı nöbet tuttu

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi AK Ocaklar Derneği Başkanı Celal Yıldız, 50 kişilik grupla Siirt'e giderek burada teröre karşı sabaha kadar nöbet tuttuklarını söyledi.

AK Ocaklar Derneği Kdz. Ereğli Şube Başkanı Celal yıldız ve yönetim kurulu üyeleri dernek binasında basın toplantısı düzenleyerek Güneydoğu'ya gerçekleştirdikleri ziyaret ve Siirt'te teröre karşı tuttukları nöbet hakkında gazetecilere bilgi verdi. Siirt'e gidişlerinde güvenlik noktalarındaki polis ve askerlerin kendilerini görünce çok sevindiğini ve moral bulduklarını anlatan Yıldız, tüm STK'ların Güneydoğu illerinde görev yapan güvenlik güçleri ile orada ki vatandaşları ziyaret edip moral vermelerini istedi. Yıldız gazetecilere yaptığı açıklamada "27 Ağustos 2016 günü Siirt'e gittik, teröre karşı bir gece orada nöbet tuttuk. Oradaki karşılama gerçekten yaşamaya değerdi. Vatandaşın bizden müthiş bir beklentisi, müthiş bir algı oluştu diyebiliriz. Batıdan insanların gelip yanlarında olmalarını bekliyorlarmış gerçekten, böyle bir özlem varmış daha doğrusu. Biz kardeşlik özlemini bir nebze de olsun Siirt" de kendi arkadaşlarımızla giderdik. Siirt" de kendi AK Ocaklarımızca İl Başkanı Özgür Öztürk bey tarafından karşılandık. Şehir girişlerinde bazı noktalarda kontrol noktaları oluşturulmuş, oradaki güvenlik güçlerimize Zonguldak Ereğli ilçesinden geldiğimizi, teröre karşı bir gece nöbet tutacağımızı söyleyince gözleri gülmeye başladı, bize sarılmaya başladılar ve kimliklerimize dahi bakmadılar. Valilik binası önüne gittik, kalabalık bir grup vardı bizi bekleyen, kendileri ile sabaha kadar nöbet tuttuk oturduk, geldiğimiz için çok sevindiler. Allah sizden razı olsun dediler. Doğu ve Güney Doğudaki illerimizde yaşayan insanlarımız bizlerden böyle bir beklenti içindeler. Biz Siirt'le başladık inşallah bundan sonra STK'lar, Türkiye'nin değişik bölgelerindeki gruplar ülkemizin diğer illerine gitmeyi düşünürler ve uygularlar. Biz bu programı tamamladıktan sonra Yüksekova'dan, Hakkâri'den Van'dan bize de davet geldi. Buradan Bütün STK'lara sesleniyorum, bir gecenizi harcayın gidin orada yaşayın, oradaki insanlarla beraber geçirin, oradaki insanların misafirperverliğini, insanlığını, size bakışını görün, yaşayın" dedi.

AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Teşkilatı Engelliler Komisyonu Başkanı Erol Acar ise ziyaretin çok verimli geçtiğini belirterek terör örgütleri ve arkasındaki güçlerin kirli emellerine asla ulaşamayacağını ifade etti. Batı illerinde Doğu illerine kardeşlik köprüsü kurup iki bölge halkı arasında kardeşlik duygularının artırılması gerektiğini dile getiren Acar "Batıdan doğuya kardeşlik köprüsü kapsamında Siirtli kardeşlerimiz ile teröre karşı nöbet tutmaya gittik, Terörü kınıyor ve lanetliyoruz. Ülkemizde dış güçlerin piyonu olan terör odakları milletimizin dik duruşu, birlik ve beraberliği sayesinde asla kirli emellerine ulaşamayacaktır" diye konuştu.

Siirt'te teröre tepki amacıyla nöbet tutmaya giden Ak Ocaklar Derneği Kdz. Ereğli Şubesi üyelerinden Bahar Alabaş, oradaki insanların kendileri çok sıcak şekilde karşıladıklarını belirtti. Bin 500 kilometre yol kat etmelerine rağmen yaptıkları etkinlik sırasında hem güvenlik güçlerinin hem de oradaki vatandaşlarla yaptıkları sıcak diyalogların tüm yorgunluğunu unutturduğunu belirten Alabaş, diğer STK'lardan da benzer etkinlikler gerçekleştirmelerini istedi.

Kdz. Ereğli AK Ocaklar Derneği üyelerinden Temel Korkmaz'da geziye Kandilli'de muhtarlık görevi yapan Ali Erdoğan'ın haber vermesi ile katıldığını ve çok mutlu olduğunu söyledi. Orada görev yapan güvenlik güçlerinin Kdz. Ereğli'den kendilerine moral vermek için geldiklerini söylediklerini ve güvenlik görevlilerinin duygusal anlar yaşayarak çok mutlu olduğunu vurgulayan Korkmaz, Batı ile Doğu'da yaşlayan halkların birlik ve beraberlik köprüsü kurulduğu takdirde terörün amacına asla ulaşamayacağını söyledi.

AK Ocaklar Siirt’te teröre karşı nöbet tuttu

AK Ocaklar Siirt’te teröre karşı nöbet tuttu

AK Ocaklar Siirt’te teröre karşı nöbet tuttu

Kaynak: