AK Parti 17. Dönem Siyaset Akademisi başladı

AK Parti AR-GE Başkanlığınca İzmir'de düzenlenen 17. Dönem Siyaset Akademisi, AK Parti AR-GE'den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hotar'ın verdiği dersle başladı.
AK Parti 17. Dönem Siyaset Akademisi başladı

AK Parti AR-GE Başkanlığınca İzmir'de düzenlenen 17. Dönem Siyaset Akademisi, AK Parti AR-GE'den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar'ın verdiği dersle başladı.

AK Parti AR-GE'den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, 15 Temmuz'da yeni neslin de darbe kavramını yaşadığını belirterek, "Biz bunu görmüş öğrenmiştik, çocuklarımız bundan habersiz büyüyordu. Dünyanın gelişmiş 10 büyük ekonomisine girmeye aday bir ülkeyiz. Çok büyük köprüler, tüp geçit tüneller, havalimanı yatırımlarını art arda açmaktayız. Ülkemize bunları reva görenleri unutmayalım, unutturmayalım." dedi.

AK Parti AR-GE Başkanlığınca İzmir Atatürk Stadyumu Hakem Seminer Salonu’nda "Büyük Güç Türkiye" başlığıyla düzenlenen 17. Dönem Siyaset Akademisi’nin açılış törenine katılan Hotar, katılımcılara ilk dersi verdi. Hotar, siyaset hayatına başlamadan önce akademisyen olduğunu anımsatarak, 2004'te siyaset girdikten sonra öğrencilerinden ayrı kaldığını, öğretmenliği özlediğini söyledi.

"Ülkemizi kimseye hiçbir düşünceye böldürmememiz gerekir"

Siyaset Akademisi'nin en önemli konularından birinin FETÖ'nün darbe girişimi olacağını aktaran Hotar, "Haziran ve temmuz ayında ülkemizde her şey güzeldi, ekonomik göstergeler iyiye gidiyordu, 15 Temmuz gecesi geldiğinde hepimiz bir kabus görüyor gibi bir ruh durumu ile karşılaştık. Darbe girişiminin ardından planladıklarımız, emek verdiklerimiz, bugüne kadar bizi farklı bir ruh haline ve gayret içine soktu. Enerjimizi farklı noktalara taşımak zorunda kaldık." diye konuştu.

Hotar, darbe girişiminde şehit olanlara Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı, gazilere de acil şifa dileyerek, şu değerlendirmede bulundu:

"Tankların karşısında bir an tereddüt bile taşımadan canını feda eden şehitlerimiz, gazilerimiz var. Bunların aileleri ve canlarını verdiği ülkesi için bir millet var. Bunu bize yaşatmaya kimsenin hakkı yok. Biz bundan sonra öğrenme sürecimizde bu konuya yer vermek zorundayız. 15 Temmuz'da çocuklarımızın hafızalarına darbe de girmiş oldu. Biz bunu görmüş öğrenmiştik, çocuklarımız bundan habersiz büyüyordu. Dünyanın gelişmiş 10 büyük ekonomisine girmeye aday bir ülkeyiz. Çok büyük köprüler, tüp geçit tüneller, havalimanı yatırımlarını art arda açmaktayız. Ülkemize bunları reva görenleri unutmayalım, unutturmayalım. Onun için eğitimlerimizde ana konulardan birisi FETÖ’nün darbe girişimi. Bundan sonra ülkemizin birliği beraberliği ve kardeşliğe yönelik girişimlerle, içeriden de dışarından düşmanlar ülkemiz rahat bırakmayacaklar. Bizim buna karşı duruşumuzu korumamız tedbirlerimizi almamız, ülkemizi kimseye hiçbir düşünceye böldürmememiz gerekir. Biz bunu 15 Temmuz’da millet olarak yaptık."