AK Parti Artvin 6. Olağan İl Kongresi

Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı: - "AK Parti çatısı altında bu aziz milletin sorunlarını çözmek, yaşam sorunlarını rahatlamak ve hayat standartlarını yükseltmek için birlikte icraat yapan aileyiz"- "Türkiye devletinin duruşu, Cumhurbaşkanımız ve Başbakanım
AK Parti Artvin 6. Olağan İl Kongresi

ARTVİN (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, "AK Parti çatısı altında bu aziz milletin sorunlarını çözmek, yaşam sorunlarını rahatlamak ve hayat standartlarını yükseltmek için birlikte icraat yapan aileyiz." dedi.

Yazıcı, Artvin Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Artvin 6. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, kongre vesilesiyle Artvinlilerle bir arada olduğu için duyduğu mutluluğu dile getirdi.

AK Parti'yi, "Türkiye'yi değiştiren ve dönüştüren, Türkiye'nin birlik ve bütünlüğünün markası olan parti" şeklinde tanımlayan Yazıcı, Türkiye'yi değiştiren ve dönüştüren bir partinin, haliyle kendisini de zaman içerisinde değiştirmesi, dönüştürmesi gerektiğini anlattı. Yazıcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ama bu değiştirme ve dönüştürme asla kimlik değiştirme anlamında değildir. İlkeler değiştirme anlamında değildir. İlke, rota milletin AK Parti'ye çizdiği desen ve renge baki kalmak üzere kadroların değişimi. Büyümeye ve motivasyona odaklı beşerli kaynakların kongre sürecinde daha fonksiyonel pozisyona getirilmesi suretiyle yapılan teşkilat çalışmalardır. Kongrelerde biz bunları gerçekleştiririz ve bunları sağlarız."

Yazıcı, AK Parti'nin başarısının arkasında çok önemli faktörler olduğunu dile getirerek, "AK Parti hiçbir zaman popülist politikaları tercih eden bir parti değildir. AK Parti gerçekçi bir partidir, projecidir. Yapamayacağı hiçbir vaatte bulunmaz. Millet için yola çıkan kadroların ismidir AK Parti." diye konuştu.

"Biz siyaseti millete hizmet etmenin vasıtası olarak gören kadrolarız." diyen Yazıcı, siyasete çıkar elde etmek ve rant sağlamak için çıkanların bulunduğunu ancak onların AK Parti'nin dışında olduğunu aktardı.

Yazıcı, "AK Parti çatısı altında bu aziz milletin sorunlarını çözmek, yaşam sorunlarını rahatlamak ve hayat standartlarını yükseltmek için birlikte icraat yapan aileyiz. Onun için seçim zamanı seçilecek yerlere gelenler sınırlı kadrolar. Oylama yaparız, takdir ederiz, yetki veririz ama ondan sonra da hepimiz o kadroların arkasında olup, demin söylediğim hedeflere odaklanırız." dedi.

- "Vicdanlı duruş sergileyen kadrolarız"

Hem içeride hem dışarıda vicdanlı duruş sergileyen bir parti olduklarına dikkati çeken Yazıcı, şöyle konuştu:

"Liderimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Başbakanımız Binali Yıldırım'ın öncülüğünde her zaman vicdanlı duruş sergileyen kadrolarız. Kudüs'le ilgili duruşumuz. Türkiye Devleti'nin duruşu, Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın duruşu Kudüs'le ilgili vicdanları sızlatan, yaralayan o karara karşı vicdanlı ve imanlı bir duruştur. Bu çok kıymetlidir. Bu duruşu, eminim ki bugün olduğu gibi gelecek nesiller de takdirle arşılayacaktır."

Yazıcı, karşılarında bir muhalefet partisi olduğunu belirterek, "Onun bir tane özelliği var, övünerek ondan söz eder, ikide bir konuşmalarının sonunda da o sözünü tekrarlar, o sözü, 'Ben hesap uzmanıyım'. Sayın Başbakanım, ana muhalefet partisinin genel başkanının övündüğü bir özelliği vardı. 'Ben hesap uzmanıyım' diyordu. Bütçe görüşmelerinde bu özelliğini de çökerttiniz. Size şükranlarımızı sunuyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: