AK Parti Bursa 6. Olağan İl Kongresi

Başbakan ve AK Parti Genel Başkanvekili Yıldırım: (3)- "Bir yandan istikrar ve güven içinde ekmeğimizi büyütürken, bir yandan da ülkemizin başına musallat olan şer odaklarıyla mücadeleye devam ediyoruz"- "İnşallah 2019'da ülkemizi, milletimizi hak ettiği
AK Parti Bursa 6. Olağan İl Kongresi

BURSA (AA) - Başbakan ve AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, "Bir yandan istikrar ve güven içinde ekmeğimizi büyütürken, bir yandan da ülkemizin başına musallat olan şer odaklarıyla mücadeleye devam ediyoruz." dedi.

Yıldırım, TOFAŞ Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Bursa 6. Olağan İl Kongresi'ne katıldı.

Burada konuşan Yıldırım, "Görüyorsunuz, bir yandan istikrar ve güven içinde ekmeğimizi büyütürken, bir yandan da ülkemizin başına musallat olan şer odaklarıyla mücadeleye devam ediyoruz." ifadesini kullandı.

Bursa'nın her şeyin en güzelini hak ettiğini belirten Yıldırım, kente ne yapsalar az olduğunu çünkü Bursa'nın kazanan, üreten ve Türkiye'yi büyüten şehir olduğunu vurguladı.

Başbakan Yıldırım, Bursa'nın emeğin, alın terinin ve ihracatın öncü şehirlerinden biri olduğuna işaret ederek, "Her alanda geliştirmek için Bursa'ya son 16 yıl içinde tam 29 milyar yatırım ve destek verdik. Helali hoş olsun Bursa'ya. Bursa'nın 2002'de 3,5 milyar olan ihracatı, 2017 sonu itibarıyla 10 milyarı aştı. 3 kat artıştan bahsediyoruz." diye konuştu.

Bursa'ya, eğitimi daha kaliteli hale getirmek için 7 bin 886 yeni derslik kazandırdıklarını, üniversitelerin gelişmelerini, büyümelerini sağladıklarını aktaran Yıldırım, şunları kaydetti:

"2002 yılında Uludağ Üniversitesi'nin 38 bin 700 öğrencisi varken, bugün Uludağ Üniversitesi'nin 75 bin öğrencisi var. Tam iki katına çıkmış. Uludağ Üniversitesi'nde Teknokent ve Kültür Merkezini açtık. 2010'da Uludağ Üniversitesi'nin yanı sıra, Bursa Teknik Üniversitesi'ni de kurduk. Hayırlı, uğurlu olsun. Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksek Okulu, Orhangazi Üniversitelerini de şehrimize kazandırdık. Yüksek Öğretim öğrencilerinin barınma taleplerini karşılayarak 7 bin 700 kapasiteli öğrenci yurdunu Bursa'mızda inşa ettik.

Sağlıkta Bursa 59 sağlık tesisi kazandı. 14 yeni hastane, 10 ek bina, 3 ağız, diş sağlığı merkezi, 32 birinci kademe sağlık tesisi yaptık. Bu tesislerin yapımında, şüphesiz bir dönem Sağlık Bakanlığı yapan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı da yapan Mehmet Müezzinoğlu Bakanımızın büyük emekleri var. Kendisine Bursalılar adına teşekkür ediyorum. 5 milyonluk bölge nüfusuna hizmet edecek şehir hastaneleri çalışmaları da hızla devam ediyor."

- "İstanbul-Bursa arası komşu kapısına döndü"

Bursa'da 2003'e kadar sadece 136 kilometre bölünmüş yol olduğunu dile getiren Yıldırım, 15 yılda buna 400 kilometre bölünmüş yol ilave ettiklerini ve kenti, Kütahya'ya, Balıkesir'e, Kocaeli'ye, Eskişehir'e, Çanakkale'ye, İstanbul'a bağladıklarını söyledi.

Başbakan Yıldırım, toplam 80 kilometre uzunluğunda Bursa Çevreyolu Otoyolu'nun tamamını bitirip hizmete aldıklarını aktararak, şöyle devam etti:

"İstanbu-İzmir Otoyolu, Osmangazi Köprüsü hizmete girdi mi? İstanbul-Bursa arası komşu kapısına döndü mü? Şimdi İstanbullular, İstanbul'dan çıkıyor, 45 dakikada Bursa'nın merkezinde iskender yiyor, alış-veriş yapıyor, tekrar geri gidiyor. İstanbul'un bir yakasından bir yakasına geçmektense İzmit Körfezi'nden Bursa'ya gelmek daha da kolay hale geldi. Türkiye'nin dört büyük şehrini İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa'yı otoyollarla, tren hatlarıyla birbirine bağlıyoruz. Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Treni'ne Bursa-Yenişehir-Bilecek üzerinden bağlanacak hızlı tren inşaatı devam ediyor. Arazinin tüm zorluklarına rağmen inşallah önümüzdeki 2 yıl içerisinde burayı da hizmete almış olacağız. Yine önümüzdeki sene Bursa-Bilecik, Yenişehir-Bilecik bölünmüş yolunu da bitireceğiz.

Hükümetimiz döneminde 1 milyar 300 milyon, 15 yılda nakit tarıma destek verdik. Genç çiftçiyi destekleme projesiyle 2017'de 190 projeye kaynak temin ettik. İpek böcekçiliğine desteğimiz devam ediyor. Besleme evi yapımı, alet, edevat alımı, dut bahçesi tesislerine yönelik yatırımlara yüzde 100 hibe desteği devam ediyor. Bursa'da Ulusal Gıda Kültür Gen Bankası kurduk. KOSGEP faaliyetleri kapsamında 15 yılda, 19 bin 347 işletmeye destek sağladık. 22 bin 771 işletmeye, 1 milyardan fazla kredi verdik. Bursa'da 2002'den önce 8 organize sanayi bölgesi vardı. Bugün 18 organize sanayi bölgesinde, toplam bin 533 parselde 166 bin Bursalı kardeşimiz aş, iş sahibi oldu. Daha devam eden OSB'ler de var."

- "Hizmetlerimiz, yaptıklarımız anlatmakla bitmez"

Başbakan Yıldırım, hizmetlerinin, yaptıklarının anlatmakla bitmeyeceğini dile getirerek, "Saatler alır. Onun için burada, bunlara ara veriyorum ve nihayet diyorum ki inşallah 2019'da ülkemizi, milletimizi hak ettiği yere getirmek için canla başla çalışmaya devam edeceğiz; Türkiye'nin birliği için, beraberliği için, tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet ülküsü için canla başla liderimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde..." diye konuştu.

Salondaki gençlere "2019'a hazır mıyız?" diye soran Yıldırım, sözlerini şöyle tamamladı:

"Yeni bir tarih yazacak mıyız? Köy köy, mahalle mahalle, sokak sokak dolaşmaya hazır mıyız? Her bir vatandaşımızın gönlüne girmeye, elini sıkmaya var mısınız? Davamızı, derdimizi, geleceğimize yönelik hayallerimizi anlatacak mıyız? Aydınlık geleceğin kapılarını sonuna kadar açacak mıyız? Sağ olun, var olun, Allah sizlerden razı olsun. Bursa tek yürek, tek yumruk. Milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, teşkilat yöneticilerimiz birlik, beraberlik içinde. Hizmet yarışı yapıyorlar. x

Allah birliğimizi daim eylesin. Türkiye için, Bursa için durmak yok yola devam. Bir kez daha kongremizin hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Mevlam'dan niyaz ediyor, milletimizin hizmetkarı olarak çıktığımız bu yolda bugün güç tazeliyoruz, heyecan tazeliyoruz ve inşallah önümüzdeki yıl yapılacak seçimlerde AK Parti bugüne kadar milletin gönlünde aldığı yeri bundan sonra da aynı şekilde almaya devam edecek."

- Kongreden notlar

Başbakan Binali Yıldırım, partisinin Bursa 6. Olağan İl Kongresi'ne katılmak üzere Kocaeli'nden helikopterle kente geldi.

Yıldırım, TOFAŞ Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen kongre öncesi, salonun önünde bekleyen vatandaşlara hitap etti.

Kongre, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gönderdiği videolu mesajın gösterimiyle başladı.

Kongreye, Başbakan Yıldırım'ın yanı sıra, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Ahmet Sorgun ile Öznur Çalık da katıldı.

(Bitti)

Kaynak: