“AK Parti döneminde şehirleşmede çığır açıldı”

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan Konya'da Zermeram temel atma töreninde yaptığı konuşmada AK Parti Hükümetleri döneminde şehirlerin büyük bir değişim ve dönüşüm yaşadığını ifade etti.
“AK Parti döneminde şehirleşmede çığır açıldı”

Zermeram temel atma töreninde yaptığı konuşmada AK Parti Hükümetleri döneminde şehirlerin büyük bir değişim ve dönüşüm yaşadığını ifade ederek son 14-15 yıllık dönemde şehirleşme alanında Türkiye’de bir çığır açıldığını söyledi.

AK Parti hükümetleri döneminde mekânsal planlama alanında, kentleşme alanında büyük değişimler yaşandığını söyleyen Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan,  “Geçmişe şöyle bir baktığımızda bu çalışmaların ilk adımlarını Cumhurbaşkanımızın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemlerde yaptığını görüyoruz. Bu nedenle de buradan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı sunmak istiyorum. Gerçekten kentleşme alanında, şehirleşme alanında Türkiye’de bir çığır açmıştır. 14-15 yıllık AK Parti dönemlerine baktığımızda da kentleşmenin özellikle de konut yapımındaki yaklaşımın değiştiğini görüyoruz. Artık sadece konut projelerini görmüyoruz. Sosyal donatılarıyla, peyzajıyla, sağlıklı yaşam alanlarıyla, alışveriş merkezleriyle, dinlenme alanlarıyla, otoparklarıyla adeta yeni kentler inşa ediliyor.  Bugün temelini attığımız Zermeram projesi de benzer bir yaklaşımla üretilmiştir. Ben bu projede emeği geçen mimarından mühendisine, tasarımcısından işçisine emeği geçenleri tebrik ediyorum.” dedi.

İSMAİL KOÇ / YENİ HABER GAZETESİ