"Ak Parti düzeltemezse kimse düzeltemez"

Elazığspor Teknik Direktörü Ümit Özat, Türk futbolunun AK Parti iktidarı döneminde düzelmemesi ve temizlenmemesi halinde bir daha düzelemeyeceğini söyledi.
"Ak Parti düzeltemezse kimse düzeltemez"

Elazığspor Teknik Direktörü Ümit Özat, kulüp binasında düzenlediği basın toplantısında takımı hakkında bilgiler verdi. Gündemdeki gelişmeleri de değerlendiren Özat, ilk deplasman galibiyetini aldıkları Alanyaspor maçının kendileri için büyük moral olduğunu kaydetti.

Türk futbolunun Recep Tayip Erdoğan’ın Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı döneminde yaptıklarıyla düzelmezse bir daha asla düzelemeyeceğini de savunan Özat şunları söyledi: "Hakemliğin profesyonelleşmesi lazım. Eğer siz Türk hakemliğini profesyonelleştirmezseniz, bu kadar maddi gücün içerisinde bunlara bir yapı ayırmazsanız, bunları sadece futbolu düşünür hale getirmezseniz, 3.5 milyon Euro alan bir oyuncunun maçını 3 bin liraya yönettirirseniz, o zaman Türk futbolu gelişmez. Bu kadar seminerler toplantılar yapılıyor yine kararı iş adamları veriyor. Bu kadar boşuna mı oynadı bu adamlar futbolu. Çok net söylüyorum bakın Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı döneminde, başbakanlığı döneminde bu Türk futbolu düzelmezse bir daha bu Türk futbolu düzelmez. Çünkü böyle güçlü bir iktidar bir daha gelmez. Bu dönemde Türk futbolu temizlenmezse düzelmezse bir daha hiç düzelmez."

'Yukarıdakinin adaleti var'
2-0 kazandıkları Albimo Alanyaspor maçında kendileri lehine verilen penaltı kararını doğru olmadığını savunan Özat, “Hakemler hata yapıyor. Bu hafta da bizim kazandığımız penaltı, penaltı değildi fauldü. Başlangıcı dışarıda. Faulün başladığı yer önemli. Faulü yapmış orada. O zaman orta sahada faulü yap. Adam iyi parende atıyor, gitsin ceza sahasında düşsün penaltı mı yani? Hakkaniyetli olacaksın. Aleyhine olurken yangın yerine çeviriyorsun da ortalığı lehine olurken mi doğruyu söylemiyorsun. Bir de yukarıdakinin adaleti var. Doğruya doğru" dedi.