AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Eker, Brüksel'de

Eker:- "(Zeytin Dalı Harekatı) O bölgede emperyalistlerin maşası olan ve onların verdiği silahlara da bölge halklarına zulmeden terör örgütlerine karşı bu harekatı yapıyoruz"
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Eker, Brüksel'de

BRÜKSEL (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, Zeytin Dalı Harekatı'nın bölge halkına zulmeden terör örgütlerine karşı yapıldığını bildirdi.

Eker, Belçika'nın başkenti Brüksel'de Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) Afrin'de yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'na destek amacıyla düzenlenen "Birlik, Beraberlik ve Kardeşlik" mitinginde bir konuşma yaptı.

Avrupa'da yaşayan Türkler'in bugün Zeytin Dalı Harekatı'na gösterdikleri destek ile tüm dünyaya mesaj verdiğini belirten Eker, "Türkiye, pes etmeyecek, Türkiye diz çökmeyecek." diye konuştu.

Eker, Zeytin Dalı Harekatı'nın bölge halkına zulmeden terör örgütlerine karşı yapıldığını vurgulayarak, "O bölgede emperyalistlerin maşası olan ve onların verdiği silahlara da bölge halklarına zulmeden terör örgütlerine karşı bu harekatı yapıyoruz. Bizim kimsenin toprağında gözümüz yok." dedi.

Çeşitli terör örgütleri üzerinden Türkiye'nin yürüyüşüne engel olunmaya çalışıldığına değinen Eker, "Biz Türkiye Cumhuriyeti olarak bunlara pabuç bırakmadığımızı ve bırakmayacığımızı, bunlarla milletçe, Kürt'üyle, Türk'üyle, Laz'ıyla, Çerkez'iyle, Arap'ıyla, Arnavut'uyla, Boşnak'ıyla, Roman'ıyla bunlara karşı mücadele etmekte olduğumuzu, dosta düşmana, bütün dünyaya söyledik." değerlendirmesinde bulundu.

- "Bizim kimsenin toprağında gözümüz yok"

Zeytin Dalı Harekatı'nın başlamasının üzerinden 37 gün geçtiğine işaret eden Eker, "Biz bu harekatı Kürtlere karşı yapmadık. Kürtler bizim kardeşimiz, biz bu harekatı Araplara karşı da yapmadık, onlar da bizim kardeşimiz. Bunların hepsi bizim canımız ciğerimiz." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin Suriye'deki zulümden kaçan Kürt vatandaşlarına da kucak açtığını bildiren Eker, Türkiye'nin, Esed rejiminin zulmünden kaçıp gelmiş 400 bin Kürt'e ev sahipliği yaptığını vurguladı.

Kaynak: