AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kavakcı:

"Eski Türkiye'de, 28 Şubat'ın karanlık günlerinin olduğu Türkiye'de yaşamıyoruz, artık saçma sapan ayrımcılıklar geride kaldı"
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kavakcı:

İZMİR (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakcı, "Eski Türkiye'de, 28 Şubat'ın karanlık günlerinin olduğu Türkiye'de yaşamıyoruz, artık saçma sapan ayrımcılıklar geride kaldı." dedi.

Partisinin İzmir İl Başkanlığını ziyaret eden Kavakcı, insan hakları ihlali denildiğinde 28 Şubat günlerini hatırlamamanın mümkün olmadığını belirterek, hayatların paramparça edildiği, kanunun yok sayıldığı, mahkemelerin adil yargılama bir yana tamamen hukuku hiçe sayarak karar verdiği günleri hatırladıklarını belirtti.

İşkencenin olduğu, inanç ve eğitim hürriyetinin yok sayıldığı, sermayenin "yeşil/yeşil olmayan" diye ayrıldığı o günlerin artık geride kaldığını anlatan Ravza Kavakcı, o günden kalan mağduriyetlerin giderilmesi için çalıştıklarını ifade etti.

AK Parti İzmir İl Başkanlığı binasını çok beğendiğini belirten Kavakcı, şöyle konuştu:

"Bu binanın hakkını vermemiz lazım. Şimdiye kadar katettiğimiz yolun hakkını vermemiz lazım. Çünkü eski Türkiye'de, 28 Şubat'ın karanlık günlerinin olduğu Türkiye'de yaşamıyoruz, artık saçma sapan ayrımcılıklar geride kaldı. Alevi-Sünni, Kürt-Türk, başı örtülü-başı örtüsüz diye ayıran zihniyet geride kaldı.

Milletine tepeden bakan devlet anlayışı tarihin karanlık sayfasına gömüldü. Onları da biz gömdük sizlerin sayesinde. Artık uluslararası alanda muhatabının karşısında iki büklüm duran Türkiye geride kaldı. Çünkü bu Türkiye'nin başında 'dünya 5'ten büyüktür' diyen, bütün dünyada hiçe sayılan mazlumlar için mücadele eden, insanlara tepeden bakan devlet anlayışının yerine vatandaşa hizmeti hakka hizmet sayan, onların hizmetkarı olarak kendisini gören bir lider var.

Genel Başkanımızın ve Genel Başkan Vekilimizin arkasında da milletiyle beraber koşan güzel bir teşkilat var. 2019'da biz İzmir'de de büyükşehir ve ilçe belediyeleriyle, milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde AK Parti'yi 2023 hedelerine daha da yaklaştıran bir netice alacağız."

AK Parti İl Başkanı Bülent Delican da ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getirdi.

AK Parti'nin temelinde insana saygı bulunduğuna dikkati çeken Delican, "insanı yaşat ki devlet yaşasın" anlayışından yola çıktıklarını, milletin derdiyle dertlendiklerini söyledi.

Kavakcı, programı kapsamında geçen sene İzmir Adliyesine düzenlenen terör saldırısında şehit olan polis memuru Fethi Sekin'in evini de ziyaret ederek, ailesiyle bir süre görüştü.

Kaynak: