AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin:
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin:
 "Türkiye'de 1946'dan bu yana aşağı yukarı 14 ayda bir hükümet değişmiş. Türkiye çok daha kalkınmış ve gelişmiş bir ülke olabilirdi. O bakımından tekrar koalisyonlara girmemeli. Milletimiz bu işin farkındadır"

ANTALYA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, "Türkiye'de 1946'dan bu yana aşağı yukarı 14 ayda bir hükümet değişmiş. Türkiye çok daha kalkınmış ve gelişmiş bir ülke olabilirdi. O bakımından Türkiye tekrar koalisyonlara girmemeli. Milletimiz bu işin farkındadır" dedi.

Alanya Öğretmenevi'nde esnafla bir araya gelen Şahin, burada yaptığı konuşmada, AK Parti'nin kurulduğu günden bugüne kadar partide çeşitli görevler aldığını söyledi.

Halkın diğer siyasi partilerden daha fazla hizmet verdiklerini için kendilerini iktidara getirdiğini ifade eden Şahin, "Bizim Türkiye'ye yaptığımız hizmetler içerisinde demokrasi alanında attığımız adımlar, diğerlerinin fevkindedir. Çünkü bir ülkede demokrasiyi güçlendirmezseniz diğer alanlarda yaptığınız hizmetler geride kalır. Biz en büyük yatırımı demokrasiye yaptık" diye konuştu.

Konuşması sırasında zaman zaman mikrofonun bozulması üzerine Şahin, "Birileri parazit yapıyor. İşte demokraside de bu tür parazitler yapıldı. O yüzden sıkıntılar yaşadık. Parazit yapmayın. Biz bu demokrasiye müdahale anlamına gelen parazitleri konuşurken, benim ses düzenimde böyle müdahaleler olmasın lütfen" ifadesini kullandı. 

- AK Parti kapatılsaydı yeni parti kurulacaktı

AK Parti'nin kapatılma kararının yaşandığı günlere değinen Şahin, şöyle devam etti:

"Sakıncası kalmadı diye düşünüyorum. İlk defa burada açıklıyorum. Anayasa Mahkemesi'nde AK Parti'nin kapatılması için açılan kapatma davasında karar haftası gelmişti. Biz anayasaya ve yasalara aykırı bir iş yapmadığımıza ve kapatılma kararının açılmasını hak etmediğimize yürekten inanmıştık ama olur ya partimiz kapatılabilirdi. Biz çekilip gidecek miydik? Kapatılınca bu ülkeyi hükümetsiz mi bırakacaktık. O zaman genel başkanımız Erdoğan bizi çağırdı, 'Kapatılabiliriz. Her ihtimale hazırlıklı olmalıyız. Umudumuz bu kararın reddedilmesi ama kapatılma kararı da verilebilir. Sizden bir istirhamım var. Şu anda kurulmuş  bir siyasi parti var. Onun tüzüklerini kendi görüşlerimize göre yeniden dizayn edelim, hazırlıkları yapalım' dedi. AK Parti'nin kapatılmasına, kendisi, bazı bakan ve vekillerin milletvekilliğinin düşürülmesine karar verilirse bana, 'Mehmet Ali Bey partimiz kapatılırsa siz yeni hükümeti kuracak kişi olarak görevlendirileceksiniz. Lütfen Bakanlar Kurulu listesini hazırlayınız' dedi. Evet partimiz kapatılma kararına doğru giderken Bakanlar Kurulu listesini hazırlamıştık. Biz Türkiye'yi hükümetsiz bırakamazdık. Biz bu vesayet odaklarına, ortaklarına pabuç bırakamazdık. Türkiye'yi hükümetsiz bırakamazdık. Milletin emanetine sahip çıkmaya sonuna kadar mücadele edecektik ama bir oyla kapanmadık. Daha sonra da yasayı değiştirdik, parti kapatmayı zorlaştırdık."

Şahin, o zaman yaşadıkları vesayetin bir benzerini şimdi yaşadıklarını kaydetti. AK Parti'yi iktidardan alaşağı etmek için farklı bir çalışma yapıldığını dile getiren Şahin, "Pensilvanya'dan yönetilen taşeron bir örgüt, Türkiye'de siyasete bulaşmaması gereken bir örgüt, şimdi AK Parti'yi iktidardan nasıl uzaklaştırabiliriz diye herkesle işbirliği yapıyor. Özellikle muhalefet partileriyle işbirliği yaparak 'Acaba bir koalisyonu Türkiye'de oluşturabilir miyiz' diye canpare bir gayret içerisinde. Biz bu tehditlere de vesayet odaklarına da pabuç bırakmayacağız" diye konuştu.

- İtalya'da koalisyon hükümeti kurulmaması yönündeki kanun

İtalya'da koalisyonları yasaklayan bir değişiklik yapıldığını anlatan Şahin, koalisyondan çok çektiklerini, bu nedenle "seçimde yüzde 40 ve üzeri oy alan bir parti tek başına iktidar olabilsin" diye değişiklik yaptıklarını ifade etti.

Böylece İtalya'da bir parti iktidara tek başına gelene kadar seçimin yenileceğine dikkati çeken Şahin, "Türkiye'de ise şu anda 62. hükümet iş başında. Yani Türkiye'de 1946'dan bu yana aşağı yukarı 14 ayda bir hükümet değişmiş. Türkiye çok daha kalkınmış ve gelişmiş bir ülke olabilirdi. O bakımından tekrar koalisyonlara girmemeli. Milletimiz bu işin farkındadır. 13 yıldır ülkede bir istikrar vardır" dedi.

Şahin, son bir yılda 3 seçim yaşadıklarını, her seçim döneminin ekonomide biraz da olsa durgunluk yaşatabileceğini vurgulayarak, 7 Haziran'da AK Parti tekrar iktidarı yakaladığında 4 yıl daha seçim olmayacağını belirtti.

Türkiye'ye sıçrama yaptıracak bu süreci çok iyi değerlendirmeleri gerektiğinin altını çizen Şahin, milletin bu işin 2007 ve 2011'de olduğu gibi 2015'te de farkına varacağını umduğunu dile getirdi.

Bu seçimde kendisinin 3 dönem nedeniyle aday olamayacağını hatırlatan Şahin, "Bu uygulamayı ilk kez 7 Haziran seçimlerinde yapacağız. 70'e yakın arkadaşımız bu seçimde aday olmayacak. Bundan da rahatsız değiliz. Yola çıkarken millete bunu söyledik. Bunu değiştirebilir miydik. Evet ama millete söz verdin mi arkasında duracaksınız. Biz duruyoruz" diye konuştu.