AK Parti Genel Başkan Yardımcısı'ndan vatandaşlara seçim uyarısı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, 'Manipülasyonlar şimdiden başladı' diyerek vatandaşları uyardı. İşte, oy verirken dikkat etmeniz gerekenler...
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı'ndan vatandaşlara seçim uyarısı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, vatandaşları seçim süreci hakkında uyardı. 'Manipülasyonlar şimdiden başladı' diyen Yavuz, oy kullanırken dikkat edilmesi gerekenler hakkında ve depremzedelerin adres değişikliği hakkında kritiki noktalara dikkat çekti.

'MANİPÜLASYONLAR ŞİMDİDEN BAŞLADI'

Ülke TV'ye konuşan Yavuz şu ifadeleri kullandı:

"Bir takım manipülasyonlar şimdiden başladı, yine pusulaları bastılar ve sosyal medyada dolaştırmaya başladılar. Pusulanın üzerine herhangi bir işaret koyduğunuzda ya da iki ayrı yere mühür vurduğunuz da ya da ufacık leke sürdüğünüzde bu pusulanın geçersiz olduğunu bilmemiz lazım. Bir takım kesimler, AK Parti’ye oy verenlerin CHP kızgınlığı içerisinde oraya çarpı atıp AK Parti’ye vermesine yönlendirelim ki oy geçersiz olsun diye uğraşıyorlar. Sosyal medyada gezen hiçbir şeye güvenmeyin. Tek bir zarf veriyorlar ve 2 pusula veriyorlar. Birinde Cumhurbaşkanı adayları olarak Recep Tayyip Erdoğan’ın altına oyumuzu vuracağız, ikinci pusulada parti amblemi olacak orada ampule oy vereceğiz. Manipülasyonların kurbanı olmayalım. Özellikle AK Parti’ye oy verin ama CHP’ye de çarpı atın diyorlar, işte o zaman oy geçersiz olur. İki pusulayı da zarfa koyarak, sandığa atmamız gerekiyor."

ADRESİNİ DEĞİŞTİRENLER DİKKAT!

Yavuz, depremden etkilenen bölgeler için ikamet değişikliği konusunun önemine dikkat çekti ve şöyle konuştu:

Milyonlarca kişi hareket etti, ilini ilçesini değiştirdi. Tüm bu insanların seçmen olmasının önünde bir engel yok ama seçmen olduğu yer ile olduğu yer arasında uzak mesafe olabilir. Bu insanların oy kullanabilmesi için çıkarılan OHAL KHK’sında deprem bölgesine ilişkin hangi hakkı varsa, onlar devam edecek. İçişleri Bakanlığı dileyen herkesin adresini bir tuşla adresini alabileceği bir kurgu oluşturdu.

DEĞİŞİKLİK İÇİN SON TARİH CUMA

O bölgenin insanları fiilin adresini almazsa oyunu kullanamaz. Vatandaşlarımız bu kolaylıklardan istifade etsin, 3 gün sonra bu 23.59’da bu bitecek. Bu kez kendi bizzat, Nüfus Müdürlüğüne gitmek zorunda kalacak. E-Devlet’te Cuma günü saat 23.59’a kadar sürecek. Bazı noktalardan bazı kriz ortamı oluşturmak isteyenleri görüyoruz. Biz AK Parti olarak sandık başlarını sağlama almamız gerekiyor. Görevlilerimizi çok iyi tespit etmeye çalışıyoruz.”

Etiketler :