AK Parti Genel Başkanı Davutoğlu'nun ilk konuşması

AK Parti 1. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, toplam bin 382 oy alarak AK Parti Genel Başkanı seçildi.
AK Parti Genel Başkanı Davutoğlu'nun ilk konuşması

Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçilmesiyle birlikte AK Parti, bugün olağanüstü kongreyle yeni genel başkanını ve Başbakan adayını seçtiği 1. Olağanüstü Kongresi'nde tek aday olan Davutoğlu için oy verme işlemi son buldu.

Sandıklar kapandı, oy sayma işlemi başladı.

Davutoğlu 1382 oy aldı, 1400 oyun 6'sı geçersiz sayıldı

Davutoğlu teşekkür konuşması için sahneye çıkıyor.

Davutoğlu'nun teşekkür konuşmasından satır başları şöyle:

Zatıma gösterilmiş olan teveccüh beni ağır bir sorumlulukla karşı karşıya getirdi. Birkaç özel teşekkürü vurgulamak istiyorum.

Sayın Cumhurbaşkanıma bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Ayrıca bendenize göstermiş olduğu teveccüh bana büyük bir sorumluluk yüklemiştir. Bugün ve yarın Türk demokrasi tarihinde iki ilki ylaşamış olacağız. İlk defa Türk demokrasi tarihinde böylesi bir devir teslimle hiçbir ihtilaf olmadan, tam bir birlik ve beraberlik içinde böyle bir devir teslim yaşanmış oldu.

Bunda sayın Cumhurbaşkanımızın istişare yürütmesinde büyük bir rolü vardır. Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz. Aynı şey yarın Türk demokrasi tarihinde ilk defa aynı partiden, aynı hareketten gelen iki cumhurbaşkanı arasında devir teslim töreni gerçekleştirilecek. Atatürk ve İnönü arasında gerçekleşmemiştir. Sayın Abdullah Gül, halkımız tarafından doğrudan seçilen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a görevini teslim edecektir.

Bütün bunların gerçekleşmesinde Sayın Cumhurbaşkanımızın birinci derecede rol sahibi olduğu bir katkı var. Biz AK Parti kadroları olarak sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkürü bir kez daha borç bilirim.

İkinci teşekkürümüz divana. Büyük bir suhuletle kongremizin gerçekleşmesini sağladılar. Bir diğer teşekkürümüz delegelerimize.

Yurtdışından ve yurt içinden kongremize katılan davetlillere teşekkür ediyorum. Bu kongre coşkun içinde yaşanmışsa, 30 Mart ve Cumhurbaşkanlığı seçiminde halkımız sayesince gerçekleşmiştir.

Sayın Cumhurbaşkanımız konuşmasında bize bir hedef göstermiştir. İlk hedef 2015. İnşallah 2015 seçimlerinde Anayasa'yı değiştirecek sayıya erişecektir AK Parti. 2015 yılında bu emaneti devralmamız halinde 2019 yılına kadar altın ölçeğinde bir 4 yılımız olacak. Bir istikrar dönemine gireceğiz, bütün temel sorunlarımızı, 2015-2019 arasını yeni Türkiye'nin inşasında önemli ve kritik bir süreci getirecektir.