AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş'tan CHP'ye eleştiri

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, "CHP, darbeci zihniyetin ürünü olduğundan dolayı TBMM'yi itibarsızlaştırmak, milletvekillerini zavallı hale düşürmek için gayret gösteren zihniyet içinde davranıyor." dedi.
AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş'tan CHP'ye eleştiri

Elitaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin darbelerle anılan bir süreç olduğunu, ülkenin 27 Mayıs darbesi, 9 Mart cuntası, 12 Mart darbesi, 12 Eylül darbesi, 28 Şubat darbesi, 27 Nisan e-muhtırası, sonrasında Balyoz, Ergenekon, Yakamoz, Ayışığı olarak anılan bir dönemden geçtiğini söyledi.

Darbe süreçlerinin başlangıcında, darbecilerin şartları müsait hale getirebilmek için önce Meclis'i itibarsızlaştırdıklarını kaydeden Elitaş, şöyle konuştu:

" Millet, 'bu milletvekillerinden bir şey olmaz, bu Meclis'ten bir şey olmaz' diye umutlarını yitiriyor.

Bütün darbecilerin yaptığı iş, milli iradenin temsilcilerini itibarsızlaştırmak. Şu anda CHP, bu görevini olağanüstü şekilde üstleniyor. CHP, darbeci zihniyetin ürünü olduğundan dolayı TBMM'yi itibarsızlaştırmak, milletvekillerini zavallı hale düşürmek için gayret gösteren zihniyet içinde davranıyor. HDP zaten belli. Nereden talimat aldıkları belli. Onlar aldıkları talimat çerçevesinde davranıyorlar. Şu anda CHP de açıkçası paralel örgütün güdümünde, onların maşası görüntüsü veriyor. HDP Kandil ve PKK'nın maşası, CHP paralel örgütün maşası... MHP içinde bir kısım insanlar paralel örgütün maşası olarak devam ediyorlar. Üç parti 7 Haziran seçimlerinde ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ittifak yaptıkları gibi... Türkiye'nin halini karanlık hale dönüştürmeye çalışıyorlar. "

Muhalefet partilerinin hedeflerinde ve hayallerinde Türkiye'nin olmadığını ifade eden Elitaş, "Varsa yoksa Recep Tayyip Erdoğan kin ve nefreti... Hele Kılıçdaroğlu'nunki, Erdoğan karşısında aşağılık kompleksi.... Erdoğan'ın adını duyduğunda veya televizyonda onu gördüğüde müthiş bir aşağılık kompleksi krizine girdiğini düşünüyorum. Çünkü bir insan ancak bu şekilde hezeyan içinde olur ve şuurunu kaybeder." dedi.

Milletvekillerinin, milletin şanına, şerefine yakışır şekilde davranmaları gerektiğini belirten Elitaş, 3 yıl ya da 13 yıl önceki Meclis tutanaklarının bugünden daha iyi olduğunu vurguladı.

Elitaş, "Milletimiz incelesin, ne zaman darbe oldu? 1960 darbesi öncesinde İsmet İnönü'nün ünlü sözü 'sizi ben bile kurtaramam' demişti. İnönü, darbenin gelişinin farkındaydı. Şimdi ve 27 Nisan öncesinde de Deniz Baykal bize, 'sizi ben bile kurtaramam, gittiğiniz yol yol değil' dedi, ardından parti kapatma davası açılmıştı. Bunlar darbeden başka iktidar olamadıkları için darbecilerden medet umuyorlar." görüşünü ifade etti.

AK Parti iktidarının bütün darbecilerin heves ve iştahını ortadan kaldırdığını ifade eden Elitaş, "Maalesef şu anda teröristlerden medet ummuş bir CHP ile karşı karşıyayız. HDP ile koyun koyuna, paralel yapıyla yan yana. Paralel yapı terör örgütü değil mi, PKK terör örgütü değil mi? Çocuklar su dolu leğende kağıttan yapılmış kayığı üfleyip yönünü değiştirirler. Kılıçdaroğlu, o leğen içindeki çocukların oynadığı kayık gibi oynuyor." diye konuştu.