AK Parti Grup Başkanvekili İnceöz:

"Şu anda Zeytin Dalı Harekatı kapsamında, sınırları terör belasından temizlemek için Afrin'de terör örgütlerine kan kusturan Mehmetçik'imizdeki ruh 'Çanakkale' ruhudur"- "Bu aziz milletin içindeki 'Çanakkale ruhu' tüm tuzakları, planları, teşebbüsleri, ka
AK Parti Grup Başkanvekili İnceöz:

TBMM (AA) - COŞKUN ERGÜL - AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, şu anda Zeytin Dalı Harekatı kapsamında, sınırları terör belasından temizlemek için Afrin'de terör örgütlerine kan kusturan Mehmetçik'teki ruhun "Çanakkale" ruhu olduğunu ifade etti.

İnceöz, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıl dönümü nedeniyle, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çanakkale Zaferi'nin, şehit kanıyla yazılan tarihin gurur tablolarından birisi olduğunu vurguladı.

Türk milletinin, üzerinden neredeyse bir asır geçmesine rağmen, inandığı değerler uğruna; vatan, millet, bayrak ve ezan söz konusu olduğunda, insanlık tarihinin en asil ve en onurlu destanlarını yazmaya hazır olduğunu tüm dünyaya Çanakkale Zaferi ile gösterdiğini belirten İnceöz, şöyle konuştu:

"Çanakkale'de tarihin en kanlı savaşlarından birisi yaşanırken bu aziz millet; hiçbir gücün, kudretin, silahın ve teknolojinin yüreklerdeki iman gücünün üzerinde olamayacağını tam 103 yıl önce sınırlarına, varlığına, birliğine kast edenlere gösterdi. Çanakkale'de dün vatan topraklarımıza göz dikenlerini vatan şairimiz Mehmet Akif; 'çehreler başka, lisanlar, deriler rengarenk, sade bir hadise var ortada, vahşetler denk. Kimi Hindu, kimi yamyam, kimi bilmem ne bela...' mısraları ile anlatıyor. Merhum Akif'in bu mısraları, şu anda Türkiye'nin Afrin'de verdiği beka mücadelesini anlatmaktadır.

Şimdi de yine ülkemiz topraklarında gözü olanlar, şer ittifakıyla binbir milletten bir araya gelip terör örgütü paçavralarını göğüslerine takarak, hainlikleri sınırlarımızı aşan alçak terör örgütüne destek veriyorlar. Dünyanın en gelişmiş silahları ile donatıp, eğittikleri teröristler ile ülkemizin sınırlarını ve milletimizin can güvenliğini tehdit ediyorlar. O Mehmetçik ki düğüne, bayrama gider gibi vatan savunmasına gidiyor; işte bunu bilmiyor, bu ruhu anlayamıyor ve bu ruha karşı tuzak kuramıyorlar."

- "Kutsal bir emanet olarak görüyoruz"

İlknur İnceöz, şu anda Zeytin Dalı Harekatı kapsamında, sınırları terör belasından temizlemek için Afrin'de terör örgütlerine kan kusturan Mehmetçik'teki ruhun "Çanakkale" ruhu olduğunun altını çizdi.

Bu aziz milletin içindeki "Çanakkale ruhu"nun tüm tuzakları, planları, teşebbüsleri, karanlık senaryoları ve oyunları bozacak güç ve kudrette olduğuna işaret eden İnceöz, "Bizler Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde ecdadımızın canları pahasına koruduğu bu vatanı, bize bırakılmış bir miras olarak değil, muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkartarak gelecek nesillere aktarılacak kutsal bir emanet olarak görüyoruz, bundan sonra da görmeye devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

AK Parti Grup Başkanvekili İnceöz, Çanakkale Zaferinin 103. yıl dönümünü kutladı, bu toprakları Türk milletine emanet eden, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere tüm kahraman şehitleri rahmet, minnet ve şükranla andı.





Kaynak: