AK Parti heyeti ABD'de FETÖ elebaşı Gülen'in iadesini görüşüyor

AK Parti Heyet, ABD Kongresinin birçok üyesiyle görüşmelerinde, FETÖ elebaşı Gülen'in iadesi ve Suriye gibi konuları ele aldı.
AK Parti heyeti ABD'de FETÖ elebaşı Gülen'in iadesini görüşüyor

AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Ekerbaşkanlığındaki heyet, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖelebaşı Fetullah Gülen'in Türkiye'ye iadesi ve Suriye gibi konularda ABD Kongresi üyeleriyle görüşmeler yaptı.

Eker'in yanı sıra Türkiye-ABD Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Ali Sarıkaya, Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eş Başkanı Ahmet Berat Çonkar, Milletvekilleri Ravza Kavakçı Kan, Sena Nur Çelik ve Emine Nur Günay'dan oluşan heyet, ABD Kongresi'nde Temsilciler Meclisi ve Senato üyeleriyle bir araya geldi.

Heyet, Senato Silahlı Hizmetler Komitesi Üyesi Senatör Jeff Sessions, ABD Kongresi Türkiye ve Türk-Amerikalılar Dostluk Grubu Eş Başkanları Virginia Foxx, Steve Cohen ve Gerry Connolly, Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi Üyeleri Ryan Zinke ve Ruben Gallego, Temsilciler Meclisi Mali Hizmetler Komitesi Üyesi Sean Duffy, Dışişleri Komitesi Üyeleri Dana Rohrabacher ve Reid Ribble ile görüştü.

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi, Fetullah Gülen'in iadesi ve Suriye'deki gelişmelerin ele alındığı görüşmelerin ardından heyet, düşünce kuruluşu German Marshall Fund yöneticileriyle yuvarlak masa toplantısına katıldı.

AK Parti heyeti, perşembe ve cuma günlerinde de ABD Kongresi üyelerinin yanı sıra düşünce kuruluşları ve basın kuruluşlarının temsilcileriyle görüşecek.