AK Parti İstanbul il teşkilatından terör mağdurlarına iftar

AK Parti İstanbul il teşkilatınca, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör mağdurları için iftar programı düzenlendi.
AK Parti İstanbul il teşkilatından terör mağdurlarına iftar

AK Parti İstanbul il teşkilatınca Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet unsurlarınca başarıyla yürütülen operasyonların tamamlanması sonrası yaşamın normale döndüğü Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör mağdurları için iftar programı düzenlendi.

Aralarında AK Parti milletvekilleri Markar Eseyan, Mehmet Metiner, İstanbul İl Başkanı Selim Temurci'nin de olduğu partililer, Hazreti Süleyman Camisi'nde ikindi namazı kıldı, İçkale Müzesi'nde incelemelerde bulundu.

Partililer daha sonra terör mağduru esnaf ve vatandaşları ziyaret etti, buradaki iş yeri sahiplerine destek olmak için alışveriş yaptı. Ardından AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından terörden arındırılan Sur ilçesinde terör mağduru 2 bin kişi için iftar programı düzenlendi.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği tarihi Ulu Cami önündeki iftar, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı, dualar edildi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, yaptığı konuşmada, Diyarbakır'ın yakın geçmişte birçok sıkıntısı ve acısı olduğunu söyledi.

Kentin hak etmediği yıkım ve ölümler ile imtihan olduğunu belirten Eker, şehre zarar verenleri kınadı. Terörden zarar gören yerlerin yeniden inşası için çalışmaların sürdüğünü bildiren Eker, "Hükümetimizde bu konuda kararlı projeler yapıldı. Suriçi başta olmak üzere gerek Diyarbakır'ın gerekse bölgemizdeki diğer şehirlerin yıkılan bölgeleri Allah'ın izniyle yeniden imar edilecek." dedi.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci de Diyarbakır’ı diğer şehirlerden ayırmanın mümkün olmadığını belirterek, "Diyarbakır’da patlayan bir bomba bizim ciğerimizde, bizim gönlümüzde patlıyor. Türkiye’nin her yerinde böyle ama terör sadece Türkiye’nin problemi değil. Terör bir insanlık problemi, çok büyük bir insanlık suçudur. Burada çok büyük bir çoğunluğu dışarıdan gelen ve burada halkı, yaşamı yaşanmaz hale getiren bir yapı vardı. Şu anda Sur’da huzur ve sükunet var. Sur’da gönüllerimizi birleştiren ramazan var ve iftar soframız var.” diye konuştu.