AK Parti İstanbul Milletvekili Külünk:

"(CHP'nin seçim ittifakı eleştirisi) Kendileri şimdi PKK'nın Ankara'daki smokinlileriyle ittifak etmenin arayışı içerisindeler ve asıl kendi içlerindeki kırılmayı engellemeye çalışıyorlar" - "Abdülhamid yaşasaydı, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'
AK Parti İstanbul Milletvekili Külünk:

TBMM (AA) - AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in seçim ittifakına ilişkin kanun teklifine yönelik eleştirilerine, "Kendileri şimdi PKK'nın Ankara'daki smokinlileriyle ittifak etmenin arayışı içerisindeler ve asıl kendi içlerindeki kırılmayı engellemeye çalışıyorlar." karşılığını verdi.

Külünk, meslek odaları temsilcileri ve taksicilerin katılımıyla TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, "Uber"in küresel korsancılığın taksicilik boyutu olduğunu söyledi.

Korsan taksicilikle mücadele kapsamında yapılan denetimlerde Kasım 2017'ye kadar 2 bin 873 "Uber" aracı ve 6 bin 600 "Uber" kullanıcısına para cezası kesildiğini belirten Külünk, AK Parti'nin her zaman taksicilerin yanında olduğunu dile getirdi.

Hem yasaların hem de meşru zeminde aldıkları yetkiyle çalışan taksicilerin haklarının küresel korsan taksicilik "Uber" tarafından tehdit edildiğini vurgulayan Külünk, taksiciler ve belediyelerin el ele vererek "Uber"e karşı yeni strateji geliştirmesi gerektiğini, aksi halde ciddi sıkıntıların yaşanabileceğini dile getirdi.

Külünk, "Uber"in hem müşterisinin hem de kendisiyle çalışan hususi araç sahiplerinin cezalarını üstlenerek yasa dışı faaliyete devam etmeleri yönünde suça teşvik ettiğini, kamu düzenini ve iç güvenliği tehdit ettiğini belirten Külünk, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yasa tanımaz küresel korsan taksicilik uygulaması, Türkiye'de yasaları tanımadığını, bu konuda kendi alanlarında bir ceza söz konusu olursa, bu cezayı hem müşteri hem de araç sahibi adına ödeyerek devlete kafa tutma cüreti göstermektedir. Türkiye Cumhuriyeti devletine kimse kafa tutamaz, tutamayacaktır da. Nasıl 'booking'de, acentelerin karşı karşıya kaldığı tehdidin ardından yargı, konuya dair dikkat kesilerek attığı adımla konunun çözümüne dair mesafe aldıysa şimdi de yargıyı göreve davet ediyorum; iç hukuku tanımamayı açık bir süreklilik haline getiren Uber'e karşı yargı mutlak suretle Türkiye'nin iç hukukunu korumak ve de taksi esnafının meşru hukukunu korumak, adaleti tesis etmek üzere adım atmalıdır."

Metin Külünk, "booking" ve "Uber" arasında fark olmadığını, ikisinin de düzeni bozucu hareket ettiğini, iç hukukta meşruiyetleri bulunmadığını, vergi ödemediğini anlattı.

"Uber"in müşterilerin yol, lokasyon ve kişisel bilgilerini sattığının iddia edildiğini aktaran Külünk, "Uber, terör eylemlerinde ve yasa dışı faaliyetlerde kullanışlı ve kayıt dışı bir ulaşım platformu olarak iç güvenlik tehdidi oluşturmaktadır. Çünkü kontrol altında değildir." ifadelerini kullandı.

- Seçim ittifakı teklifi

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Külünk, bir basın mensubunun seçim ittifakına ilişkin sorusu üzerine, "CHP'nin tepe yönetimi bu ittifakın dışında kalmak için kendini alabildiğince zorlasa da CHP'nin yurtsever, vatansever tabanı bu ittifaka destek verecektir." dedi.

Külünk, BBP, Saadet Partisi ve diğer bazı partilerin, tabanlarının talebine "hayır" demeyeceğini ve bu milli ittifak zemininde buluşacağını ifade etti.

- "Abdülhamid yaşasaydı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın durduğu yerde dururdu"

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun şeker fabrikalarının özelleştirilmesine yönelik tepkisi ve "Abdülhamid yaşasaydı Amerikan askerlerinin İncirlik'te konuşlanmasına izin vermezdi." şeklindeki sözlerinin anımsatılması üzerine Külünk, "Abdülhamid yaşasaydı, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın durduğu yerde dururdu. Neden? Çünkü, önümüzdeki yüz yıl şekillenmekte." diye konuştu.

Külünk, bu kavramlarının arkasına saklanarak hükümetin eleştirilmesi yerine Necmettin Erbakan'ın 40 yıl önce söylediklerinin bugün gerçekleşip gerçekleşmediğine bakılması gerektiğini, Erbakan'ın hayallerinin Erdoğan liderliğindeki Türkiye'de başarıldığını söyledi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in seçim ittifakına ilişkin eleştirilerinin anımsatılması üzerine Külünk, "Bu yerli ve milli duruşun ittifakıdır. Dolayısıyla bu ittifakı politize etmenin anlamı yok. Nihayetinde ittifakın açık amiral gemisi AK Parti hareketidir." şeklinde konuştu.

AK Parti'nin, en son seçimlerde aldığı oy oranının ortada olduğunu dile getiren Külünk, "Bu ittifakın karşılığı artı 61 ile cumhurbaşkanlığı seçimleri, artı 61 ile parlamento seçimleri olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Özel'in yapılanı "siyasi yankesicilik" olarak tanımladığının belirtilmesi üzerine de Külünk, "Siyasi yankesicilik cümlesini ifade edenler, aynaya baktıklarında ve 1946'dan itibaren seçimlerde yaşananlara baktıklarında, aslında siyasi yankesicinin kendileri olduğunu çok net görecekler." dedi.

Külünk, "iktidar olmaktan kaçan, korkan bir ana muhalefetle karşı karşıya olunduğunu" ifade ederek, "Kendileri şimdi PKK'nın Ankara'daki smokinlileriyle ittifak etmenin arayışı içerisindeler ve asıl kendi içlerindeki kırılmayı engellemeye çalışıyorlar. Çünkü CHP'nin içerisinde mandacılar ile yurtseverler arasında ciddi bir mücadele var." diye konuştu.


Kaynak: